Actualitat, Artistes, Galeries

Elogi al color: l’esplendor del vitrall en el Modernisme.

23 de febrer de 2021

El Museu del Modernisme de Barcelona reobre i presenta la nova exposició: Elogi al color: l’esplendor del vitrall en el Modernisme. Una mostra que conté una cinquantena de vitralls modernistes, els quals han estat reunits en els últims 40 anys per la família Pinós Guirao. Es tracta d’una exposició extraordinària i única en tot el món, doncs totes les peces són exemplars per les seves tècniques de creació, que van des del vitrall emplomat fins al cloisonné. Un recorregut a través del color, una exposició experiencial en temps d’incertesa: el color que ens dóna la llum ens facilita el camí per aquesta magnífica art decorativa en tot moment.

Els seus motius, la naturalesa: les flors, plantes i animals, així com els elements figuratius, omplen els espais dels vitralls que, travessats per la llum, prenen vida i generen un ventall inesgotable de formes i colors. Motius naturals meravellosos, però també religiosos: Sant Agustí, Sant Ferran, Sant Cosme i Sant Damià, Sant Jordi i la verge de Montserrat, entre d’altres. Un gran recorregut que va des de mitjans del segle XIX –moment en el qual hi ha un ressorgiment de l’art del vitrall a Catalunya– fins a mitjans del XX.

L’exposició vol posar en valor els tallers de Barcelona més importants de l’època com van ser els de Camaló i posteriorment Successors de Camaló, els d’Antoni Rigalt & Cia. o el de Frederic Vidal. Aquest últim va ser precisament qui va introduïr la tècnica del cloissonné a Barcelona el 1899 arran d’una estada a Londres com aprenent de la companyia The Cloisonné Glass Co.: una estada que esdevindria clau, doncs aquestes dues ciutats acabarien convertint-se en les dues úniques del món on s’utilitzaria la tècnica.

Mes Informació

Telèfon: (+34) 93 488 19 22
eMail: info@gothsland.com
Website: gothsland.com