Art, Artistes, Galeries

Fèlix Roca anima l’estiu a Artevistas Gallery

4 d'agost de 2023

Aleix Mataró
Barcelona/ Centelles.

Amb les vacances d’estiu a tot drap, són poques les galeries que tenen obert. Artevistas, al Passatge del Crèdit, núm.4, obra a l’agost i durant la primera quinzena té una exposició. És una individual del pintor Fèlix Roca. Durant la segona quinzena, la galeria no té res previst i les noves propostes expositives seran ja cara el setembre.
Fèlix Roca és un pintor d’estil figuratiu. Presenta dos grans tipus de quadres: flors i nens jugant. La unió és a través d’un element que es va repetint, unes bosses de plàstic que l’artista pinta ben visibles, a vegades cobrint el cap dels personatges. És un element que forma part d’unes composicions imaginatives i coloristes. I que es suma a la resta de detalls ben representats. Roca és molt detallista i dibuixa molt bé tots els elements, com els ulls, les mans i els estris que completen el quadre, que ens parlen del joc de l’infant o d’estones de dibuix.
Un dels quadres més interessants, Roca juga a les set diferències, que no costa gaire de descobrir. I potser les diferències creen una realitat que convida a pensar en la distopia. El detallisme i els colors els retrobem en els quadres protagonitzats per flors, sempre amb la bossa ocupant un lloc visible. La bossa es pot referir a la ignorància o al pes de la indústria en la nostra societat.
En un text de l’artista, Fèlix explica que el nen representa la “innocència intacta”. El “nen és sempre Jesús, ingenu, desconeixedor del martiri i el sofriment que ha de venir”. A vegades ho substitueix per la flor “tallada de la seva planta, simbolitzant la bellesa que encara s’ha de corrompre”.
L’exposició a Artevistas reuneix una desena de quadres ben resolts i de colorisme alegre, per refrescar aquest estiu.