Actualitat

Lliurament Premis FAD d’Art 2021

23 de juny de 2021

El passat 16 de juny va tenir lloc la 12a cerimònia de lliurament dels Premis Fad d’Art a la creació artística, a l’Auditori del Disseny Hub de Barcelona. Els premis, convocats per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), tenen com a objectiu difondre noves expressions de l’art contemporani, reconeixent el concepte, la tècnica i el treball innovador de l’ús de materials per part d’artistes i artesans.

Raquel Bistuer va guanyar amb l’obra Llamadores, triada entre les més de quaranta seleccionades, i que el jurat va reconèixer per la seva capacitat de reinterpretar-se de formar subtil, poètica i oberta a múltiples significats, i per aplicar tècniques de joieria a objectes amb una subtil evocació surrealista. També es va fer lliurament d’una Menció Especial FAD a Mònica Campdepadrós per Respiració de l’univers i a Lluc Baños per Rosetta, un projecte de llenguatge visual realitzat en ferro pavonat. Durant la cerimònia es van lliurar tres reconeixements FAD d’Art a la trajectòria de tres destacades artistes: Magda Bolumar, Teresa Lanceta i Stella Rahola Matutes.

Les peces guanyadores, juntament amb totes les obres finalistes, es podran visitar fins als pròxim 29 d’agost al Museu del Disseny, a l’exposició El millor disseny de l’any. La mostra va acompanyada d’un programa d’activitats per donar veu a empreses i professionals que aposten per l’excel·lència i la responsabilitat en el disseny, l’arquitectura i les arts.

Aquest 2021 el jurat dels premis FAD d’Art ha estat format per professionals dels diferents sectors creatius: Mònica Ramon, galerista i presidenta del GAC (Galeries d’Art de Catalunya); Àlex Mitrani, historiador de l’art i conservador del MNAC; Marta Rodríguez Bosch, escriptora i periodista especialitzada en arts aplicades, disseny i arquitectura; Victoria Combalía, historiadora, crítica i comissària d’art; Mar Arza, artista.