Actualitat

Mor el galerista Francesc Mestre

30 de juny de 2023

L’associació Galeries d’Art de Catalunya lamenta la sobtada mort del seu company i membre històric, referència de les arts visuals al país. Va rebre el ‘Premi Fundació Banc Sabadell’ al galerista per la seva trajectòria en el certamen dels Premis GAC 2016.

El galerista Francesc Mestre ens ha deixat de manera sobtada i imprevista. Es tracta d’una de les persones més destacades de l’univers del galerisme català i una figura clau en el teixit social del sector, membre històric de l’associació Galeries d’Art de Catalunya des de ben als seus inicis, a 1981.

Nascut a Barcelona al 1941, Francesc Mestre i Bas era, a més de galerista, publicista. De llarga trajectòria en el món galerista, al 2001 va obrir el seu darrer projecte Francesc Mestre Art, al carrer Enric Granados de Barcelona, la qual després va convertir en plataforma de venda en línia a tot el món. Abans havia dirigit galeries com la Sala Adrià, Àmbit i la René Matras. També havia estat marxant d’artistes com Josep Guinovart, Albert Ràfols Casamada o Francesc Artigau, entre d’altres.

L’any 1981, Francesc Mestre es va associar a l’aleshores Associació de Galeries d’Art de Catalunya, fundada al 1978 i avui encara en actiu. Membre destacat de la seva junta directiva des de 1991 i fins al 2000. Sempre va aprofitar la posició de referència en el sector per a defensar el paper del galerisme en l’ecosistema cultural de Catalunya.

L’any 2016, Francesc Mestre va rebre el Premi Fundació Banc Sabadell al galerista per la seva trajectòria al certament dels Premis GAC, reconeixement a una vida dedicada a la promoció de les Arts Visuals al nostre país. També va ser membre del jurat del Certamen d’Art Vermuts Miró, organitzat per Galeries d’Art de Catalunya.

L’associació Galeries d’Art de Catalunya ha mostrat el seu pesar pel traspàs del seu company i membre destacat, una figura compromesa amb la professió i sempre disposada a col·laborar en la seva projecció col·lectiva.