Actualitat, Artistes

Mor l’artista Miquel Paton

5 de maig de 2021

Mor l’artista Miquel Paton

Barcelona, 5 de maig de 2021 – A l’associació ens ha arribat la trista notícia que el passat 30 d’abril ens va deixar Miquel Paton. Artista vinculat als companys de les galeries Fernando Pinós i Gothsland, havia participat diverses vegades al Certamen Miró&Art, però la seva presència en diverses iniciatives culturals i solidàries era molt més àmplia (http://www.miquelpaton.com/2017.php).

Tortosí de naixement, vivia de feia anys a Sant Carles de la Ràpita, des d’on desplegava la seva labor artística al llarg i ample del país, amb especial incidència a les Terres de l’Ebre. Treballador incansable com era, comptava amb nombroses exposicions individuals i col·lectives (http://www.miquelpaton.com/exposicions.php).

El seu estil particular sovint era un homenatge a creadors que eren partícips de la seva admiració, com ara Giorgio Morandi, Paul Cezanne, Pablo Picasso, Piet Mondrian i Wassili Kandinsky, tots reinterpretats des de la seva mà en obres que tots els que el coneixíem sabíem reconèixer com a seves. Trobarem a faltar aquesta font de creativitat que s’ha estroncat, però sempre ens quedarà l’obra que ens ha llegat per recordar-lo.

 

Més informació: https://www.diaridetarragona.com/ebre/Dol-a-la-cultura-ebrenca-per-la-mort-del-pintor-Miquel-Paton–20210430-0046.html

Web de l’artista: http://www.miquelpaton.com/