Diàlegs Artístics al Museu Frederic Marès

13 March — 20 June, 2021

CONVIDATS I AMFITRIONS

Diàlegs artístics al Museu Frederic Marès

Convidats i amfitrions és un programa del Museu Frederic Marès i l’associació Galeries d’Art de Catalunya, que consisteix en l’exposició de tres obres d’art procedents de tres galeries, que s’exhibeixen des del 13 de març fins al 20 de juny a les sales d’exposició permanent del Museu. El programa, comissariat per la periodista i crítica d’art Montse Frisach, proposa un diàleg transversal i intemporal entre algunes obres i sales del Museu i les tres peces convidades, que el públic anirà trobant al llarg de la seva visita.

Les relacions entre les obres de fora i les de dins són de diversa índole: estilístiques, conceptuals, de context, socials i emocionals. Els visitants tenen llibertat de trobar altres lligams i concomitàncies entre elles.

El primer dels diàlegs és entre la pintura de Santiago Rusiñol Enric Clarasó al seu taller, procedent de la galeria Gothsland de Barcelona, i el conjunt d’escultures de l’antiguitat del Museu, com el retrat de l’emperador August, que el visitant troba just al principi del recorregut del Museu. A la primera planta, la contemporaneïtat de la pintura L’Àngel, de Gregorio Iglesias, cedida per la galeria Espai Cavallers de Lleida, acompanya l’escultura renaixentista Sant Miquel vencent el dimoni, mentre que a la Sala femenina, un dels espais més emblemàtics del Museu dedicat al col·leccionisme, s’ha instal·lat la fotografia Colonitzada Núm. 56, de Marta Fàbregas, procedent de la Pigment Gallery de Barcelona.

Convidats i amfitrions està complementat per tres debats sobre els corresponents diàlegs per part de persones expertes de diferents disciplines i un cicle de tres lectures d’artistes contemporanis sobre la col·lecció del Museu a càrrec de l’escultor Tom Carr, la ceramista Madola i la pintora Alicia Marsans. Com a cloenda, se celebrarà un debat amb antiquaris, col·leccionistes i galeristes, moderat per l’antiquari i escriptor Artur Ramon.

 

ACTIVITATS RELACIONADES

Debats d’experts 

També en streaming

Debats d’experts a partir dels tres diàlegs d’obres exposades.

21 d’abril – DIÀLEG 1

Miquel de Pozo, arquitecte i divulgador de temes artístics & Isabel Rodà, catedràtica emèrita d’arqueologia.

12 de maig – DIÀLEG 2

Glòria Bosch, exdirectora artística de la Fundació Vila Casas & Joan Yeguas, cap del departament de Renaixement i Barroc del MNAC.

26 de maig DIÀLEG 3

Cristina Sánchez, sociòloga, professora de la UdG i especialista en gènere & Rosa M. Martín, exdirectora del Museu Tèxtil i de la Indumentària i historiadora de la moda.

Lectures d’artistes contemporanis

Lectures de les col·leccions del Museu a partir de tres artistes contemporanis.

5 de juny – Lectura 1: Tom Carr, escultor.

12 de juny – Lectura 2: Madola, ceramista.

19 de juny – Lectura 3: Alicia Marsans, pintora.

Debat de cloenda sobre col·leccionisme

També en streaming

Debat moderat per l’escriptor i antiquari, Artur Ramon amb la participació d’antiquaris, galeristes i col·leccionistes.

18 de juny a les 18 h

Durada: 2 h

* Activitats gratuïtes, amb aforament limitat i reduït. Reserva prèvia a: bcn.cat/cultura/reserves_MuseuFredericMares