Jornades Sobre Art & Galerisme 2020

30 November, 2020

El 30 de novembre d’enguany, el GAC ha dut a terme la vuitena edició de les Jornades Sobre Art & Galerisme (JSA&G), trobada anual dedicada a la formació i a l’intercanvi i diàleg entre professionals del sector del galerisme d’art en l’àmbit català. Per tercer any consecutiu, aquesta edició de les JSA&G ha comptat amb la col·laboració de Talking Galleries, el ‘think tank’ dedicat a l’anàlisi, coneixement i difusió de les galeries d’art a escala internacional, amb base a Barcelona.

El programa d’aquesta edició ha estat marcat per un context ple d’incertesa per al món de l’art, i es van proposar tres sessions que han buscat conèixer la resposta de les galeries i professionals de l’art de casa nostra i com s’adapten a aquesta situació, així com mirar cap a altres sectors, com el de la innovació digital, que ens ajudin a pensar en nous reptes i oportunitats per al nostre sector.

Aquest any, a causa de les circumstàncies especials imposades per la pandèmia, el programa va adoptar un format híbrid, combinant l’acte presencial a la llibreria Ona, amb un aforament limitat, amb la participació a distància a través d’streaming.

Paraules de benvinguda

Presentació
Mònica Ramon,
Presidenta del GAC
Llucià Homs, Director de Talking Galleries
Marta Gustà, Directora de l’Àrea de les Arts Visuals, ICEC

“Les galeries front a temps de canvi”

Ponents:
Laura González, Chiquita Room
Ferran Josa, Pigment Gallery
Victor Castañeda, Contrast Galeria
Moderador: Llucià Homs, Talking Galleries, Barcelona

“Vendre art online. Experiències i oportunitats”

Ponents:
Andrea Coll, ex directora i fundadora, Koyac
Miquel Alzueta, Miquel Alzueta Gallery
Moderador: Llucià Homs, Talking Galleries, Barcelona

L’impacte de la pandèmia ha forçat el mercat de l’art, amb una urgència sense precedents, bolcar-se en l’entorn virtual, accelerant el desenvolupament d’un mercat de venda online d’art… Però, hi ha oportunitats de negoci en el mercat en línia? Quines són les lliçons i quines possibilitats es presenten?

“Els reptes digitals en el sector de l’art”

 Ponents:
Pep Salazar, Director executiu, Festival OFFF
Carles Sora, Director, Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), UPC
Moderador: Llucià Homs, Talking Galleries, Barcelona

Què podem aprendre de les tecnologies digitals? Què pot aportar l’estètica dels videojocs a l’experiència de l’art en l’era digital? En aquesta sessió, professionals liderant projectes d’innovació digital parlaran dels reptes i les oportunitats pel sector de les arts visuals.

Estem força satisfets del resultat ja que, malgrat el format híbrid, hi ha hagut un augment significatiu de públic respecte l’edició anterior (a la que es van inscriure 120 persones) ja que durant aquesta edició, en alguns moments es va arribar a les 150 persones connectades per streaming. Així mateix, vam detectar l’assistència de galeries no-afiliades i persones vinculades a altres camps de les Arts Visuals; pensem que en la bona difusió de l’esdeveniment rau aquest gran èxit.