25 November — 3 December, 2021

La Setmana de l’Art neix amb la voluntat d’apropar les arts visuals al conjunt de la població. Un centenar d’activitats ompliran l’agenda cultural arreu de Barcelona i el país, amb la participació de galeries i una quarantena de museus, fundacions i centres d’art.

L’associació de les Galeries d’Art de Catalunya (GAC) organitzarà entre el 25 de novembre i el 3 de desembre la primera edició de la Setmana de l’Art a Catalunya, una nova iniciativa destinada a donar relleu a les arts visuals en el conjunt del país. El programa –que es presentarà en les properes setmanes– inclou exposicions, visites guiades, tallers, conferències i altres activitats arreu de Catalunya.

Posicionar l’art com un element central de l’ecosistema cultural al llarg i ample del país, fomentar-lo entre les noves generacions, afavorir la interrelació entre els agents expositius públics i privats i subratllar el paper rellevant que les galeries d’art tenen com a transmissors dels seus valors formatius són els tres eixos sobre els quals pivota la Setmana de l’Art a Catalunya.

La voluntat de les GAC a l’hora de plantejar aquesta iniciativa és facilitar el diàleg entre les entitats que treballen, tant a Barcelona com en el conjunt de Catalunya, amb el seu públic. És per això, que a banda de les galeries d’art associades que s’estenen arreu del territori, la Setmana de l’Art comptarà amb la participació d’una quarantena de museus, fundacions i centres d’art.

Entre dijous 25 de novembre i divendres 3 de desembre, la Setmana de l’Art a Catalunya constarà d’un centenar de propostes en diferents formats, adreçades a un perfil polièdric de públics. Hi haurà exposicions en galeries, museus, fundacions i centres d’art, tant de titularitat pública com privada. Entre els actes que fomenten l’apropament de l’art al públic de forma més directa hi ha un programa de rutes per itineraris artístics, així com presentacions, diàlegs i conferències. Paral·lelament, les activitats adreçades als més joves adquiriran un protagonisme especial, per a afavorir el seu gust per l’art.

La presidenta de les GAC, Mònica Ramon, destaca que “el galerisme es troba en un moment de canvi: les noves coordenades conviden a sumar esforços entre diferents agents culturals per apropar els artistes, les obres i els promotors al conjunt de la població i fer valer els valors que transmeten l’art a la societat”.

1a Setmana de l’Art a Catalunya. Del 25 de novembre al 3 de desembre de 2021.