Visions of Catalonia. Crafting Arts. A l’Homo Faber de Venècia

8—27 April, 2022

La nostra associació té el plaer de col·laborar amb Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, juntament amb la Delegació del Govern a Itàlia i l’Institut Ramon Llull, en la presentació d’aquesta exposició que és una selecció d’obres contemporànies de 31 artesans i artistes catalans. Una actuació que s’emmarca en el Pla d’internacionalització d’Artesania Catalunya del CCAM, i que té per objectiu impulsar la internacionalització de l’art i l’artesania de Catalunya i el seu prestigi i reconeixement.

Homo Faber, és una exposició internacional que defensa el talent artesanal i que aposta pel paper de l’artesania en la creació d’un futur més sostenible i inclusiu. Aquesta edició celebra els “tresors vius” de l’artesania mitjançant 15 exposicions que conviden a descobrir la connexió entre Europa i Japó; més de 400 obres úniques elaborades per 350 dissenyadors i artesans de més de 30 països.

A més, enguany aposta pel programa In Città d’Homo Faber, que proposa conèixer la ciutat de Venècia a través d’una ruta immersiva per diferents museus, galeries i tallers artesanals de la ciutat. Visions of Catalonia. Crafting Art es podrà veure en el centre THE ROOM Contemporary Art Space, i forma part d’aquest programa In Città, que permet fer una visita personalitzada i autoguiada per les diferents propostes artesanals que acull la ciutat.

Visions of Catalonia. Crafting Artimpulsada per Artesania Catalunya en col·laboració amb el GAC, es va endegar el passat mes de juliol de 2021 amb l’objectiu de posicionar i exportar el talent dels artesans i artistes de Catalunya al món, i potenciar la seva comercialització a nivell internacional.

Els 31 artistes seleccionats per aquesta edició són: Jordi Aparicio (joieria),  Jean Briac(escultura), Brucc (escultura), Ruth Cepedano (ceràmica), Roger Coll (ceràmica), Carme Collell(ceràmica), Lluís Comin (joieria), Germán Consetti (escultura), Mireia Coromina (tèxtil), Rosa Cortiella (ceràmica), Carol Fleischman (tèxtil i gravats), Matilde Grau (escultura), Mia Llauder(ceràmica), Madola (ceràmica), Carla Mañosas (tèxtil), Jordi Marcet — Rosa Vila-Abadal(ceràmica), Melcior Martí (tèxtil), Montferrer (forja i escultura), Clara Niubò (joieria), Laia Pla(escultura tèxtil), Francesca Poza (gravat), Ramon Puig Cuyás (joieria), Victòria Rabal (paper i tèxtil), Stella Rahola (escultura i instal·lacions), Jordi Ribaudí (cuir), Teresa Rosa (tèxtil), Tura Sanglas (escultura), Aurelio San Pedro (pintura, escultura, collage i mitjans interactius), Joan Serra (ceràmica), Jordi Traveria (pedra i vidre) i Luesma & Vega (ceràmica i vidre).

Us convidem a visitar-la a:
THE ROOM Contemporary Art Space
Larga San Marco, 374 – Venècia

Inauguració: 10 d’abril a les 11:00 hores. Amb assistència de la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Agnès Russiñol; el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca BellizziMònica Ramon i Rubén Torres, comissaris, i artistes de la mostra.

Podeu consultar la web: visionsofcatalonia.com
També us podeu descarregar el catàleg clicant aquí