Visions of Catalonia. Primera Biennal d’Artesania Artística catalana

1 juliol — 19 setembre, 2021

El director general de Comerç i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Jordi Torrades,ha presentat avui la I Biennal d’Artesania Artística Catalana. Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració del GAC, té per objectiu posicionar i exportar el talent dels artesans i artistes de Catalunya, i potenciar la seva comercialització en l’àmbit internacional.

Comissariada per Mònica Ramon i Rubén Torres, i sota la direcció de David Places, aquesta primera edició de la Biennal està dedicada a la vessant de l’art i mostra una excel·lent selecció del treball de 31 artesans i creadors, amb base a Catalunya, que es dediquen a la creació artística i artesana contemporània. Les peces exposades estan fetes amb una actitud i intenció artística i tècniques artesanes, que van des del paper al metall, passant per la ceràmica, la fusta o el tèxtil per posar alguns exemples. Els creadors, en algun moment o en tota la seva producció, han necessitat alguna de les diverses tècniques artesanals i mostren en les obres el domini de l’ofici.

En paraules dels comissaris, ”les obres triades es troben en el punt entremig on conflueixen l’art, el disseny i l’artesania. El procés de cada obra és molt innat i ajuda els artistes a fer creacions que, sense un domini d’una tècnica artesana, serien molt difícils de fer. En aquesta selecció d’obres es dona importància a la matèria de les peces, però també a la tècnica i a l’estètica final”.

Els 31 artistes seleccionats per aquesta primera edició són: Jordi Aparicio (joieria),  Jean Briac(escultura), Brucc (escultura), Ruth Cepedano (ceràmica), Roger Coll (ceràmica), Carme Collell(ceràmica), Lluís Comin (joieria), Germán Consetti (escultura), Mireia Coromina (tèxtil), Rosa Cortiella(ceràmica), Carol Fleischman (tèxtil i gravats), Matilde Grau (escultura), Mia Llauder (ceràmica), Madola (ceràmica), Carla Mañosas (tèxtil), Jordi Marcet — Rosa Vila-Abadal (ceràmica), Melcior Martí (tèxtil), Montferrer (forja i escultura), Clara Niubò (joieria), Laia Pla (escultura tèxtil), Francesca Poza (gravat), Ramon Puig Cuyás (joieria), Victòria Rabal (paper i tèxtil), Stella Rahola (escultura i instal·lacions), Jordi Ribaudí (cuir), Teresa Rosa (tèxtil), Tura Sanglas (escultura), Aurelio San Pedro(pintura, escultura, collage i mitjans interactius), Joan Serra (ceràmica), Jordi Traveria (pedra i vidre) i Luesma & Vega (ceràmica i vidre).

Us convidem a visitar-la al:
Centre d’Artesania de Catalunya
Banys Nous, 11 – 08002 Barcelona
Fins al 19 de setembre de 2021
Entrada gratuïta

Podeu consultar la web: visionsofcatalonia.com

També us podeu descarregar el catàleg clicant aquí