Visites Inesperades. Diàleg entre obres de les galeries d’art de Catalunya i els museus de l’Empordà i Cerdanyola

18 November 2022 — 29 January 2023

La Setmana de l’Art convida al diàleg entre obres dels museus de l’Empordà i Cerdanyola i de les galeries

La doble exposició ‘Visites inesperades’ permet l’entrada de peces d’artistes actuals als museus.

Els Museus de Cerdanyola i de l’Empordà (Figueres) presenten la doble exposició Visites inesperades, un diàleg entre les obres de les seves col·leccions generals amb altres de diferents artistes, procedents de galeries d’art. Es tracta d’un dels actes destacats de la Setmana de l’Art a Catalunya, impulsada per Galeries d’Art de Catalunya (GAC) i que se celebra arreu del país entre el 17 i el 25 de novembre.

Les exposicions Visites inesperades són, com bé indica el nom, unes visites inesperades, en què obres d’artistes actuals arriben als dos museus, el de Cerdanyola i el de Figueres, per estar-s’hi durant vuit dies al costat de les peces de les respectives col·leccions generals. Totes dues exposicions estan comissariades per la periodista i especialista en art Montse Frisach.

Les visites d’aquestes obres permeten establir un diàleg polièdric: d’una banda, entre peces que semblen germanes en concepte i estètica, però de l’altra, més aviat hostils o allunyades, que generen contrastos pronunciats al visitant.

El Museu de l’Empordà ha rebut set obres de diferents artistes: Josep Guinovart, Josep Maria Riera i Aragó, Anna Ahabaltii, Jacint Salvadó, Andrea Torres, Jordi Fulla i Martí Roca Balcells. Es tracta d’obres datades entre 1981 i 2022, que procedeixen de les galeries Jordi Pascual, Art Petritxol, Imaginart, Sala Dalmau, Alzueta, Espai G. d’Art i Artevistas, respectivament. 

Per la seva part, el Museu de Cerdanyola n’ha rebut sis, dels artistes actuals Antoni Llena, Amèlia Riera, Cristina Blanch, Paloma Novares i Fabián Vogler, a més d’una d’Ismael Smith. Procedeixen de les galeries A|34, Canals, Jordi Barnadas, Antoni Pinyol, Espronceda Institut of the Art i Artur Ramon, respectivament. 

Les Visites inesperades de Figueres es podran visitar fins el 29 de gener. Demà dissabte 19 de novembre, a les 12h, hi ha programada una visita guiada. L’exposició de Cerdanyola estarà activa fins el 31 de desembre i avui divendres hi ha visita guiada a les 19h.