Exposició

Al·legoria de la forma

9 November — 4 December, 2021

L’art occidental ha estat, des del Renaixement fins a mitjan segle XIX, sotmès a la lògica de la perspectiva. A la fi de segle XIX molts artistes van sentir la necessitat de crear un nou tipus d’art que assumiria els canvis fonamentals que s’estaven produint en tecnologia, ciències i filosofia.

Segons Kandinski “qualsevol representació figurativa perjudica la resposta de l’ànima amb la qual cosa l’artista ha d’expressar-se sense fer cap referència a la naturalesa”, en canvi, molts d’altres opinen que “perdre la figuració és perdre l’essència de l’art, que va començar buscant des dels seus inicis la perpetuació del nostre medi, o de nosaltres mateixos”.

“Al·legoria de la forma” ens porta a dos artistes en un vessant més figuratiu (Marta Fàbregas i Gregorio Iglesias) i dos artistes inspirats en un llenguatge més abstracte (Jordi Bresolí i Pep Fajardo) on es pretén obrir un debat visual entre aquestes dues lectures, l’art figuratiu i l’abstracció. Intentant abocar-nos sobre l’òptica de quines sinergies s’originen entre aquests dos diàlegs i quines connexions es poden establir entre ells; i preguntar-nos al mateix temps entre quin espai o espais resideix l’essència de la forma.

Mes Informació

Dates: 9 de novembre – 4 de desembre, 2021
Lloc: Cavallers 31-33 25002 Lleida
Horari: Dimarts-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 629 03 31 50
eMail: galeria@espaicavallers.com
Website: espaicavallers.com