Exposició

Ametista, de Sergi Barnils

27 April — 30 June, 2023

“Ametista”
Sergi Barnils

Des del seu inici l’obra de Sergi Barnils ha recorregut diferents etapes. Cadascuna d’elles respon a un procés intel·lectual minuciós i a una manera de pensar, de viure i de créixer, personalment i estèticament. A la present exposició podem veure un conjunt d’obres austeres i sòbries aparentment monocroms amb subtils veladures on es veu un treball minuciós, delicat en la forma però contundent en el fons. Totes elles beuen de lectures de textos bíblics en relació amb l’origen i la fi del temps.

A les obres de gran format utilitza oli, acrílic, ceres d’oli, carbonets… , però sobretot utilitza l’encàustica, damunt de tela o damunt de fusta. Un cop aplicat el cautxú sobre la superfície, grava un conjunt de símbols i d’imatges, després torna a pintar amb diferents materials… i així successivament fins a aconseguir l’efecte desitjat. És percebuda la seva formació en gravat, en els relleus o els grattages que utilitza.

“Ametista” està inspirada en els noms de pedres precioses que conformen “La ciutat celeste”, llibre de l’Apocalipsi, capítol 20, on Barnils troba inspiració per pintar les seves obres els darrers anys. En aquesta exposició les obres tenen colors diferents, com aquestes pedres que tenen reflexos amb molts matisos. Un conjunt de cromatismes variats i harmònics alhora.

Impacten les formes i els dibuixos perfilats i en cada una de les teles s’intueixen les històries plenes de significat que l’inspiren. Sempre hi és present una espiritualitat més serena en un moment o més expressiva i lúdica en un altre. Un estudi minuciós de textos, una reflexió constant, un creixement personal continuo, i al final una elaboració creativa lliure, espontània i molt enriquidora.

Cada un dels seus quadres es poden veure i alhora es poden “llegir”, perquè cada símbol té un significat en el seu llenguatge particular, com si d’una cal·ligrafia es tractés. El triangle, el cercle, l’estel… es van repetint, es veuen o s’intueixen creant imatges amb un resultat plàstic molt potent.

Dins de la constant recerca creativa de Barnils, en aquesta ocasió, podem veure un conjunt de ceràmiques, peces úniques on es repeteixen els signes i els símbols habituals en els seus treballs, els colors es tornen més vius, les formes més intenses, però segueix sempre el mateix llenguatge, la mateixa música, i el mateix procés d’estudi espiritual i de creixement personal que ha caracteritzat sempre la seva obra.

Més Informació

Dates: 27 d’abril – 30 de juny,  2023
Adreça: plaça Rovira i Trias, 9, 08024 Barcelona
Horari: dilluns a divendres 10.30 h-14.00 h 17.00 h-20.00 h
Telèfon: (+34) 93 284 61 21
eMail: info@@galeriatelier.com
Adreça web: galeriatelier.com