Exposició

Àngel Bofarull – Collages

17 June — 30 July, 2021

Àngel Bofarull Viladàs (Barcelona, 1957) ha estat considerat per la crítica com un dels millors collagistes del nostre país. Ara ens mostra el treball dels seus últims sis anys.

Els primers estudis realitzats a Barcelona no van tenir importància per a ell, però sí el seu ingrés a l’escola Montessori dels Estats Units, el 1973, on va descobrir l’obra de Duchamp i el Moma novaiorquès. Va obtenir una llicenciatura en Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.

Artista solitari, va deixar Barcelona per a “ocultar-se al centre de València” (en dir del crític Miguel Fernández-Cid) i passar a residir deu anys en el rústic poble de Ribaroja d’Ebre. Des de 2015 resideix en el sud de França i Barcelona.

Des dels anys vuitanta realitza collages, dibuixos i objectes. La seva obra, deutora de Dadá, del surrealisme i del seu admirat Joseph Cornell, és autobiogràfica, encara que sempre defugint l’anècdota. Tant en els collages com en els objectes, sol triar imatges del Barroc, del segle XIX o de principis del segle XX i objectes d’aquests períodes, en els quals és un autèntic expert. Els seus records de la masia familiar en la Plana d’Urgell (Lleida) apareixen reflectits en la seva obra, així com el món descrit en les obres de les germanes Brontë, del Cosí Pons de Balzac, o del poeta rus Tyutchev . Es reconeix també en els diaris de Tolstoi, en les obres de Walt Whitman, en les de Turgueniev, en les de Jean Genet , en les de René Crevel o en les de Robert Walser.

Algun collage antic és gairebé un poema-collage, per la inclusió de paraules o d’escrits, mentre uns altres, pel seu caràcter conceptual, evoquen els de Francis Picabia. I altres, ens treuen el cap al món dels ocells i els nens, al somriure o la melancolia de les dones antigues, misteriosament seductores.

Victoria Combalía

Més Informació

Dates: 17 de juny – 30 de juliol de 2021
Lloc: Bailén 19, 08010 Barcelona
Horari: Dilluns a Divendres 10h-14h 16:30h-20h
Telèfon: (+34) 93 302 59 70
eMail: art@arturramon.com
Website: arturramon.com