Exposició

Baqués (1931-2021). “Exposició-Homenatge” 36 Aniversari Sala Rusiñol

12 May — 14 June, 2022

Barroc i surrealista, imaginatiu i clàssic, respectuós al màxim amb les formes, però a la vegada trangressor amb elles per a fer combinacions en què les pesantors es combinen amb la lleugeresa, Josep Baqués dóna força a la ironia per mitjà de la contraposició de les imatges. I encara que ens capta per aquestes, la veritable força de permanència de la seva obra es troba en el que ens explica amb elles.

Baqués sabia molt bé que sense els sentits no hi ha pensament que s’aguanti, però va trobar la manera de què veiem la realitat per les seves virtuts trascendents i no pas pel que la mateixa significa com element aprofitable en relació amb el que són les nostres necessitats marcades pel dia a dia. Ell sempre anava més enllà i de la riquesa de les formes passava a la denúncia de la pobresa en els sentiments, així com del goig del que és agradable ens ajuda a passar, per a què hi pensem, a la tristesa per les mancances que contínuament ens pressionen.

L’obra de Josep Baqués té una lectura més fonda de la que habitualment s’ha fet d’ella. No donava cap pinzellada sense saber que, dins de les llums i les ombres de cada obra hi ha una raó de viure d’acord amb una voluntat trascendental. De la mateixa manera que casdacun de nosaltres ha de quedar pel que pensa i fa de veritat, la seva obra artística persegueix una sortida cap a la permanència en relació amb les futures generacions.

Més Informació

Dates: del 12 de maig – 14 de juny, 2022
Adreça: Santiago Rusiñol, 52, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari: dilluns a divendres 10 h-14 h 17 h-20 h dissabtes 10 h-14 h
Telèfon: (+34) 93 675 47 51
eMail: info@salarusinyol.net
Adreça web: salarusinyol.net