Exposició

C. Magem “De Cara”

1 September — 4 October, 2022

La figura femenina és la protagonista a “De cara” la darrera col·lecció de l’artista que presenta a la Sala Rusiñol.

Magem inicia la seva formació artística ben aviat, primer al Cercle Artístic de Manresa i després continua a Sabadell i a l’Escola Municipal d’Art de Sant Cugat del Vallès. Cursà estudis universitaris d’infermeria en l’especialitat gine-obstètrica i exerceix la seva professió de llevadora des de l’any 1981. La seva trajectòria sempre ha estat dividida entre l’àmbit sanitari de l’atenció a la dona i el món de l’art.

Ha exposat a galeries de Barcelona, Vitòria, Lleida, Granollers, Terrassa, Sabadell, Saragossa, Sevilla, Oman, Emirats Àrabs, entre d’altres. També participa a prestigioses fires internacionals com St-Art a Strasburg, Salón des Antiquaries a Nancy, Lille Art Fair, Abu Dhabi Art Fair, Affordable Art fair a Singapur, Londres, NY, ect.

En aquesta exposició, que ha titolat “De cara”, presenta una interessant col·lecció on la tècnica de l’oli i el collage són els protagonistes als rostres de personatges icònics del món de la cultura, de l’art, del cinema, de la lluita social… així com a tota una sèrie de rostres femenins de dones anònimes carregats de sensibilitat.page1image42785152

Tal i com ella mateixa ha escrit: “Anar de cara és una expressió que podríem traduir per “dir la veritat”, “no amagar res”, “deixar veure les veritables intencions”… I això és el que jo he volgut fer en aquesta exposició; pintar i mostrar el que més m’agrada fer: pintar rostres humans, sobretot de dones. A cada cara s’hi amaga tot un univers. Hi podem trobar un gest efímer, una trajectòria de vida, una ideologia, la representació d’un món tan complex com el cinema…., tot un univers de sentiments, emocions, vivències. Creuant la nostra mirada amb la de qui ens mira en cada pintura, molts hi trobarem preguntes, altres respostes, records, desitjos, certeses i tot un ventall de possibilitats que ni tan sols se m’acudeixen. Potser és per això que pinto cares, perquè em fa sentir profundament identificada amb allò que faig i allò que sento. En el fons, el meu desig és que l’observador es pugui sentir també en comunicació íntima amb els rostres que jo pinto”.

Més Informació

Dates: 1 de setembre – 4 d’octubre , 2022
Adreça: Santiago Rusiñol, 52, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari: dilluns a divendres 10 h-14 h 17 h-20 h dissabtes 10 h-14 h
Telèfon: (+34) 93 675 47 51
eMail: info@salarusinyol.net
Adreça web: salarusinyol.net