Exposició

CARLOS DÍAZ. El cel en un bassal

7 May — 18 June, 2021

 Carlos Díaz: Una obra que convida a parar i observar 

Carlos Díaz és un artista que porta des dels anys noranta a la galeria i destaca pel seu realisme pictòric que omple de bellesa les escenes i elements del dia a dia. L’artista estarà present el 7 de maig a la galeria durant la inauguració. És oberta a tothom i no cal cita prèvia, només cal respectar l’aforament i les mesures de seguretat. 

La seva obra sempre ha girat al voltant d’elements urbans, centrant-se sobretot en façanes de cases i edificis. Ara presenta amb “El cel en un bassal” una pintura més íntima i quotidiana que convida a la introspecció, fent-ho a partir de reflexos de la pluja, dels tolls d’aigua. 

 “En uns temps on les apostes han canviat l’atzar pels algorismes matemàtics i on s’estima la dada per sobre de tot, causa una profunda emoció la fe del pintor que, amb una espàtula i uns pinzells, vol atrapar l’aire i caçar reflexos com si fossin papallones. I ens sorprèn com aconsegueix rescatar lluentors perdudes als carrers molls i fer brollar de terra una veritat que tremola.” Així descriu l’essència de Carlos Díaz l’escriptor i periodista Antonio Iturbe. 

L’artista convida a fer un exercici d’humilitat, de mirar el terra per on passem i donar-li importància a coses que sovint passen de manera insignificant davant els nostres ulls. Captura i transforma aquests instants més efímers en imatges plenes de llum i delicadesa. 

“Carlos Díaz ens impulsa a tocar l’intangible. Els seus quadres ens conviden a restar en silenci i a escoltar l’efímer murmuri de la llum als bassals, a preguntar-nos si nosaltres mateixos no som sinó pluja fina.” 

Una exposició plena de bellesa i veritat que ens farà retrobar amb les petites coses i que convida a fixar-nos en els detalls del nostre voltant. 

Més informació:

Dates: 7 de maig – 18 de juny, 2021
Adreça: Campoamor, 2 – 43202 Reus
Horari: dimarts a divendres 11 h-13.30 h 17 h-20 h dissabtes 11 h-13.30 h Tardes visites concertades
Telèfon: +34 666 674 996
eMail: info@anquins.com
Adreça web: anquins.com