Exposició

Collserola i els seus artistes

2 July — 31 August, 2024

La 15a Biennal Manifesta, biennal nòmada europea que es celebra a partir de setembre a Barcelona i l’àrea metropolitana, enguany té Sant Cugat i la serralada de Collserola com un dels indrets on s´hi faran diferents propostes.

La Copa Amèrica 2024 que es fa a partir d’agost te la “Regata Cultural” esdeveniments que mouen més d’un milió de persones del món cultural. Canals Galeria d’Art mostra una col·lectiva d’obres que han realitzat diferents artistes de Sant Cugat, que treballen als peus de Collserola, i vol posar de manifest la força d’aquest indret per a la creació visual.

L´art desenvolupat a l’entorn d’aquesta serralada ha estat intens i creatiu i ara, amb motiu de la Biennal Manifesta, la galeria Canals presenta alguns dels artistes que han tingut o tenen el seu taller en aquest indret, en una mostra que exhibeix durant els mesos de juliol i agost de 2024, com a preàmbul de la Biennal Manifesta i les seves activitats a Sant Cugat.
CARMEN ANZANO, SERGI BARNILS, FRANCESC CABANAS ALIBAU, CANALS GUAL, MARTÍN CARRAL, CASADEMONT Le Vieux, JOAQUIM CHANCHO, PEP CODÓ, NEUS COLET, CARLES DELCLAUX, GRAU GARRIGA, SALVADOR JOANPERE i JOSEP ROYO són els artistes que conformen la present exposició.

La serralada de Collserola és un dels parcs metropolitans més extensos del món, i a redós seu hi ha la ciutat de Sant Cugat, un indret històricament destacat a partir del segle XII, amb l’imponent conjunt monacal al bell mig de la ciutat, on l’escultor Arnau Cadell hi va realitzar els magnífics capitells del seu important Claustre Romànic.
Canals Galeria d’Art divulga l’existència d’artistes de la ciutat, i promou les seves obres. Com diuen des de la Biennal Manifesta 15, “…les propostes presentades aixoplugaran diversos projectes centrats en el passat i les seves repercussions en els moviments contraculturals durant l’ascens i la caiguda de la dictadura franquista, i en les iniciatives de renovació endegades abans i després de la dictadura”.

El Monestir de Sant Cugat del Vallès serà el nucli del node de Collserola i del Vallès, el gran pulmó verd de la metròpoli, que amb la seva singular juxtaposició ecològica i social serà l’escenari principal de les propostes centrades en “cuidar i cuidar-nos”. És el poder curatiu de les Arts i la Cultura, així com en la importància de cuidar-nos a nosaltres, a les altres persones i al medi natural.
Collserola és un centre ecològic crucial que fomenta la vídeo diversitat, millorant la qualitat de vida dels éssers humans. Però, històricament, també ha estat un indret creatiu amb varis tallers d’artistes, a partir de principis del segle XX.

Tant la Manifesta com la Regata Cultural trobaran obert aquest espai d’art de Sant Cugat, per visitar una pinzellada de la creativitat desenvolupada durant el segle XX i aquests primers anys del segle XXI a la ciutat de Sant Cugat.

Més Informació

Dates: 2 de juliol – 31 d’agost, 2024
Lloc: Orient, 24, Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari: dimecres a divendres 17 h-20 h
Telèfon: (+34) 93 675 49 02 (+34) 607 253 998
eMail: infogaleria@canals-art.com
Website: canals-art.com