Exposició

Diàspores naturals, cap a Lleida. Tatiana Blanqué

12 April — 9 May, 2022

ENS ABANDONA LA NATURALESA O ENS ENSENYA A REINVENTAR-NOS?
“Després de molts anys observant la naturalesa, durant un viatge a la Patagònia, em vaig adonar de la seva importància, la seva immensitat, el seu poder, la seva capacitat d’adaptació, la seva majestuositat i el respecte que aquesta té pel seu entorn. La naturalesa continua endavant, es readapta, es reconstrueix.
“Així va començar el meu viatge artístic entorn d’ella”.

Són llàgrimes el que ploren els arbres quan s’adonen del que està passant?, ploren, “llagrimejen” en les seves diferents estacions, no poden controlar els sentiments, no volen perdre l’esperança, sempre busquen una sortida. L’esclat de colors ens evoca sentiments, associacions, una unió entre el nostre interior i l’exterior i l’entorn que ens envolta.

Representacions simbòliques de línia i taques. Esquitxades que es converteixen en gotes faltes d’un valor semàntic en si mateix, però que convenientment dibuixades i combinades es converteixen en una definició gràficament visual del que es vol expressar. Textures orgàniques en la seva màxima expressió. Una explosió de voluntat expressiva que es topa amb la dura realitat d’una grafia controlada, guiada i desitjada, sempre però contundent. Els arbres com a nexe entre el món terrenal i l’espiritual, la llum, el color, la llibertat, ens guien cap a unes escenografies a mesura, on poder perdre’s en un submón paral·lel. Una necessitat a amagar-se, un no voler revelar tot. Hauríem de despullar-nos davant el món? No! 

Un cortinatge de llàgrimes i branques, que només deixen entreveure, el que un vol. Un filtre on la taca dona pas a les formes naturals, convertint la improvisació en intenció. Èxodes constants de natura per poder-se adaptar a la nova realita.

El color pren el protagonisme, és la nova sang de l’esperança, és la força del sol, en definitiva, el poder de la naturalesa.
És la construcció de la nostra nova llar, és saber conviure de manera sostenible aconseguint així la transformació de la nostra societat!

Mes Informació

Dates: 12 d’abril – 9 de maig, 2022
Lloc: Cavallers 31-33 25002 Lleida
Horari: Dimarts-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 629 03 31 50
eMail: galeria@espaicavallers.com
Website: espaicavallers.com