Exposició

Fabián Cháirez. Las plumas ardiendo al vuelo

1 February — 29 March, 2024

Fabián Cháirez (Chiapas, 1987) és un dels artistes plàstics més reivindicatius i controvertits del panorama cultural llatinoamericà. Les seves obres són conegudes pel seu caràcter crític i per visibilitzar identitats dissidents, no prou reconegudes en la Història de l’Art.

En els seus treballs, l’artista presenta cossos en actituds no normatives, que s’expressen com a contrapunt a la masculinitat hegemònica i heteropatriarcal. Cháirez recorre a la pintura figurativa com el millor instrument per a qüestionar les institucions i les jerarquies de poder que perpetuen la discriminació racial i sexual. Al mateix temps, despulla als seus protagonistes dels estigmes amb els quals se’ls ha assenyalat històricament.

El paisatge oníric, religiós i selvàtic, és l’escenari que acompanya a personatges que reflecteixen delicadesa, sensualitat i vulnerabilitat. D’aquesta manera, l’artista s’apropia i resignifica una iconografia vinculada a la virilitat per a construir imaginaris erotitzats on altres realitats són possibles.

Més Informació

Dates: 1 de febrer – 29 de març, 2024
Lloc: Avinguda Diagonal 432, 08037 Barcelona
Horari: Dilluns-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 93 241 22 40
eMail: info@imaginart-gallery.com
Website: imaginart-gallery.com