Exposició

“Ficcions: Josep Santilari, Pere Santilari i la Natura Morta del Segle d’Or

10 March — 14 May, 2021

Ficcions: Josep Santilari, Pere Santilari i la

Natura Morta del Segle d’Or

La galeria d’art ARTUR RAMON enceta la primavera amb una nova exposició dels germans Josep Santilari i Pere Santilari al seu espai al carrer Bailèn 19. La mostra Ficcions: Josep Santilari, Pere Santilari i la Natura Morta del Segle d’Or és una oportunitat única per descobrir com els dos artistes han renovat el gènere tot cristal·litzant obres subtils i fràgils que atrapen doblement la bellesa del món. Aquesta nova exposició a Artur Ramon Art s’inaugura el dimecres 10 i el dijous 11 de març i romandrà oberta fins el 14 de maig.

Ficions presenta una desena de pintures i dibuixos de Pere Santilari i Josep Santilari que es contraposen amb tres bodegons clàssics del segle XVII, obra de Pedro de Camprobín i Ignacio Arias. En la seva aposta per explorar el gènere de la natura morta, els artistes barcelonins han capturat amb destresa la fragilitat de flors, gerros, magdalenes i tasses de xocolata desfeta sobre paper i llenç.

En paraules de Pere Santilari, amb aquesta nova mostra, els dos artistes parteixen del punt de partida que “tota pintura figurativa és una representació d’una realitat, la que escull l’artista, però no deixa de ser alhora una ficció, perquè el que passa en el quadre no és el que habitualment es veu”. Així, han plasmat aquesta realitat figurada a tots i cadascun dels quadres i dibuixos que es poden veure a Ficcions: Josep Santilari, Pere Santilari i la Natura Morta del Segle d’Or”.

En la seva nova exposició a Artur Ramon Art, Josep Santilari i Pere Santilari estableixen per primera vegada un diàleg entre la tradició del bodegó clàssic del Segle d’Or i la seva obra. Una conversació que beu de les influències d’aquests dos artistes. Josep Santilari explica que són “uns pintors de tradició holandesa” i confessa que amb aquesta sèrie de natures mortes intenten “explorar un nou camí que el pintor francès Henri Fantin-Latour ja va recórrer”. “Es tracta d’aprofitar la tradició per intentar aportar alguna novetat”, conclou.

Ficcions: Josep Santilari, Pere Santilari i la Natura Morta del Segle d’Or és l’aposta de primavera a Artur Ramon Art. L’exposició es podrà visitar del 10 de març al 14 de maig a l’espai que la galeria d’art té al cor de l’Eixample de Barcelona.

Més Informació

Dates: 10 de març – 14 de maig de 2021
Lloc: Bailén 19, 08010 Barcelona
Horari: Dilluns a Divendres 10h-14h 16:30h-20h
Telèfon: (+34) 93 302 59 70
eMail: art@arturramon.com
Website: arturramon.com