Exposició

Highlands of Sudan. Miska Mohmmed

28 October — 3 December, 2023

Highlands of Sudan (Terres Altes de Sudan).

En el segle XX, l’art del paisatge va experimentar una metamorfosi, com els artistes es van embarcar en viatges experimentals, redefinint els límits entre la realitat i la imaginació. En el segle XXI, sorgeix una pregunta temptadora: tornaran els paisatges a les seves arrels tradicionals o s’aventuraran en regnes encara més abstractes i fantàstics?

Navegant per la Intersecció de la Realitat i la Fantasia.

Dins d’aquest ambient artístic, Miska Mohmmed emergeix com una lluminària, les seves creacions inspirades en els ondulants paisatges de la seva llar sudanesa, al costat del poderós riu Nil. En les seves obres semiabstractas, Miska entrellaça magistralment terra, aigua, aire i flora, creant una simfonia de colors i línies que dansen sobre el llenç. El seu art encarna el delicat equilibri entre l’energia bulliciosa de la vida urbana i la serena tranquil·litat de la naturalesa, convidant als espectadors a un paisatge de somni on la realitat i la fantasia convergeixen.

Treballant principalment amb olis i acrílics, l’artista s’embarca en una exploració sensorial de paisatges. Els seus llenços, nascuts de la fusió d’experimentació material i una profunda connexió amb la naturalesa, representen línies horitzontals expansives que ressò dels terrenys que inspiren. Cada pinzellada està impregnada amb l’essència de Sudan, capturant l’ànima mateixa de la terra en un vibrant tapís de tonalitats.

El viatge artístic de Miska ha recorregut continents, el seu treball es expusó en prestigioses exposicions des de Dubái fins a Nova York, des de Lagos fins a Londres. La culminació de la seva odissea artística presa forma en la seva exposició individual, Highlands of Sudan (Terres Altes de Sudan), que adorna les parets de la OOA GALLERY a Barcelona. En aquesta evocadora col·lecció, els espectadors emprendran una expedició visual, on les fronteres entre realitat i ensomni es difuminen i l’esperit de Sudan cobra vida en cada pinzellada. En aquests vibrants llenços, l’essència de Sudan queda immortalitzada, convidant-nos a contemplar la interacció sempre canviant entre la realitat i la imaginació, un testimoniatge del poder perdurable de l’art del paisatge en el tapís de la creativitat humana.

Miska Mohmmed va rebre en 2016 un títol en Belles arts amb especialització en Pintura de la Facultat de Belles arts i Arts Aplicades de la Universitat de Sudan. Ha exposat àmpliament a Sudan, Kenya, Nigèria, Egipte, Dubái, Tunísia, Nova York, el Regne Unit, Alemanya i Zanzíbar.

Va participar en Art Dubai 2022, Dubái, Unió dels Emirats Àrabs; Art X Lagos 2021 i 2019, Lagos, Nigèria; FNB Art Joburg, Johannesburg, i Investec Capi Town Art Fair 2021, Ciutat del Cap, Sud-àfrica; en el Centre d’Arts Rashid Diab a Khartum, Sudan; i en el Centre Cultural Francès a Khartum, Sudan, entre altres.

Els col·leccionistes d’art Carla i Pieter Schulting estan exhibint una de les seves obres en Kunsthal Kade, Amersfoort, Països Baixos, des de setembre de 2023 fins a gener de 2024. L’obra forma part de la mostra col·lectiva “Àfrica Supernova”, que presenta una selecció curada de 100 obres de la seva important col·lecció d’art africà contemporani.

Més Informació

Dates: 28 d’octubre – 3 de desembre, 2023
Lloc: Carrer Nou 1, 08870 Sitges, Barcelona
Horari: Dilluns-Divendres 11h-14h 18h-20:30h Dissabte 11h-14h 18h-21h Diumenge 11h-14h 17h-20:30h
Telèfon: (+34) 618 35 63 51
eMail: sorella@ooagallery.com
Adreça web: www.ooagallery.com