Exposició

Homenatge a Ramon Aguilar Moré

1 January — 9 February, 2021

La Sala Rusiñol presenta una exposició dedicada al desaparegut R. Aguilar Moré (Barcelona 1924-2015). Un lustre després del seu trapàs, els responsables de la galeria i els fills d’Aguilar Moré li reten homenatge amb una selecció d’obres de la col·lecció privada de l’artista.

És una ocasió excepcional per fer un recorregut per les obres més emblemàtiques d’aquest artista internacional que s’inicià al món de les exposicions l’any 1949 i a la qual li van seguir una ininterrumpuda successió de més de cent cinquanta exposicions individuals i moltes altres de col·lectives que el van convertir en un artista ben conegut tant a Espanya (Barcelona, Madrid, Bilbao, Santander, València, Sant Cugat, Girona, Mallorca, Reus, la Corunya…) com a l’estranger (París, Filadèlfia, Denver, Nova York, Londres, Chicago, Brussel·les, Newport, Ulm, Bèrgam, Luxemburg, Viena…)

Al llarg de la seva vida va rebre nombrosos premis i distincions, i la seva obra es conserva, a més de a moltes col·leccions particulars, en diversos museus i col·leccions públiques. Destacar també l’extensa bibliografia publicada entorn a la seva persona i obra.

Pintor eminentment figuratiu i expressionista, durant els anys cinquanta va estar fortament influït pel cubisme i la pintura naïf. A partir dels setanta, però, la seva pintura va adquirir una figuració plenament realista i es va tornar més intensa en color i textura, estil que no abandonaria fins la seva mort. Pintor de la realitat quotidiana, va ser prolífic en retrats, natures mortes i paisatges. Però, on sens dubte millor va expressar els seus dots va ser en la captació del ritme. Així ho testifiquen els seus centenars de dibuixos i olis de dansa, ballet i, sobretot, jazz. Encara que la seva obra principalment consisteix en dibuixos, aquarel·les i, sobretot, olis en paper, fusta i llenç, en els seus primers anys d’activitat artística també va fer estampats tèxtils i més tard va conrear la litografia i l’escultura.

La Sala Rusiñol ha publicat, amb motiu d’aquesta exposició, un ampli catàleg que trobareu disponible a la galeria.

Mes Informació

Dates: 1 de gener – 9 de febrer de 2021
Lloc: Santiago Rusiñol 52, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari: Dilluns-Divendres10h-14h 17h-20h Dissabtes 10h-14h
Telèfon: (+34) 93 675 47 51
eMail: info@salarusinyol.net
Website: salarusinyol.net