Exposició

Invisible Captivity

26 January — 31 March, 2023

A la seva sèrie fotogràfica Invisible Captivity (Cautiveri invisible), l’artista afganesa Rada Akbar denuncia les lleis socials que condemnen les dones a la invisibilitat en nom de la política, l’economia i la religió a l’Afganistan.

Aquestes fotografies mostren dones ocultes sota burques negres brodats, amb parts del seu cos enguixades i cobertes d’escrits en forma d’empremta dactilar. Alguns dels textos són presos de sures de l’Alcorà que corresponen a mandats dirigits a les dones. Altres revelen fórmules màgiques extretes de talismans, generalment segellats, fabricats pels mules per conjurar el destí.

En revelar el contingut d’aquests documents amb la iconografia esotèrica, l’artista transgredeix un tabú religiós i social. Denuncia l’obscurantisme i la por en què es manté les dones, condemnant-les al paper de víctimes o bruixes.

Artista i activista refugiada a França des de la conquesta dels talibans, Rada Akbar considera la seva feina com una lluita per donar a les dones la visibilitat i identitat que mereixen. Des de l’agost del 2021, l’artista ha estat perseguida pels talibans. Actualment Rada Akbar es troba refugiada a París. Ha estat guardonada pels Premis Mujerhoy 2021 i escollida com una de les 100 Dones de l’any per la BBC, entre d’altres reconeixements. 

Més Informació

Dates: 26 de gener – 31 de març, 2023
Lloc: Avinguda Diagonal 432, 08037 Barcelona
Horari: Dilluns-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 93 241 22 40
eMail: info@imaginart-gallery.com
Website: imaginart-gallery.com