Exposició

Koyama

19 April — 25 May, 2024

Shigeyoshi Koyama neix a Osaka (Japó) el 1940. De formació autodidàctica, a l’edat de vint-i-dos anys es va traslladar a Tòquio i és quan comença la seva trajectòria artística.

El 1970 viatja a París, i després a Cadaqués, població en la qual romandrà fins a finals del 82. La seva primera exposició va ser a Tòquio.

En tota l’obra de Koyama, a través de la seva concepció personal de l’espai pictòric, hi és evident la tradició oriental. Els seus temes es plantegen en una resolució de plans, aspecte que li dona una manera absolutament personal de plasmar la realitat; no com la percep l’ull, sinó com la percep ell. A partir d’això, fa una reinterpretació personal dels temes, que a les seves teles o papers esdevenen sensibles i poètics per a l’espectador.

A la seva obra trobem la blanca lluminositat de les cases sovint confrontades amb les fosques muntanyes que sembla s’alcin amenaçadores a la rereguarda. A la platja, el pescador solitari s’enfronta amb la fragilitat d’una canya de pescar a la immensitat del mar. Entre la muntanya i el mar trobem preciosos camps d’oliveres.

La llum és una part molt important de la seva obra. La trobem en totes les seves obres, però sobretot s’observa en els paisatges mediterranis. Koyama, crea ambients, mons i universos atemporals, que situa a Cadaqués, però també a Barcelona, París, La Mancha, Albarracín, Sicília…

Treballa amb les tècniques de l’oli i de l’aquarel·la. La seva gamma cromàtica es mou entre els blaus i els grisos, sense oblidar els verds i vermells, blancs i taronges, que l’inspiren segons cada moment, l’hora del dia o l’estació de l’any. Aquests colors també els utilitza per a fer la composició de cada obra.

Koyama és aquest artista real i imaginari, oriental i occidental, figuratiu i abstracte. Alguns crítics han definit els seus treballs com a estil Koyama, que no deixa de ser una manera depurada i conseqüent de percebre el món.

Més Informació

Dates: 19 d’abril – 25 de maig 2024
Lloc: Cavallers 31-33 25002 Lleida
Horari: Dimarts-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 629 03 31 50
eMail: galeria@espaicavallers.com
Website: espaicavallers.com