Exposició

La memòria de la línia

20 April — 30 May, 2023

A Imaginart Gallery inaugurem la primera exposició a Catalunya dedicada a l’artista Zoulikha Bouabdellah, amb obra en col·leccions tan emblemàtiques i internacionals com el Centre Georges Pompidou, el MUSAC, la Col·lecció de l’Art Prohibit del Tatxo Benet, el Mathaf Arab Museum of Modern Art de Qatar, l’Institut du Monde Arabe de París o el Centro Atlántico de Arte Moderno de Las Palmas, que li va dedicar una exposició monogràfica l’any 2016.

La memòria de la línia presenta l’obra més recent de Bouabdellah. L’artista qüestiona les visions dicotòmiques del món amb la sèrie de collages “Fil Rouge”, on intervé pintures icòniques europees amb motius orientals. D’aquesta manera, estableix un diàleg entre tradicions aparentment oposades que convida a repensar la manera com mirem les imatges.

En les obres que es mostren a Imaginart, l’artista també parteix d’aquesta mirada per reflexionar sobre el cos de la dona i la seva representació al llarg de la història de l’art. En pintures com “Sang d’encre” explora les línies que separen conceptes com desig i violència.

Nascuda a Rússia, criada a Algèria i educada a França, la creació artística de Bouabdellah busca punts en comú on els altres estableixen límits. Les seves obres s’alcen com un reclam als vincles indissolubles que uneixen conceptes que hem definit com a antagònics: orient i occident, figuració i abstracció, poder i sotmetiment, i absència i presència.

Més Informació

Dates: 20 d’abril – 30 de maig, 2023
Lloc: Avinguda Diagonal 432, 08037 Barcelona
Horari: Dilluns-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 93 241 22 40
eMail: info@imaginart-gallery.com
Website: imaginart-gallery.com