Exposició

Les presons d’en Gabriel Ferrater

1 October — 31 December, 2022

Com a cloenda de les exposicions fetes enguany dedicades a Gabriel Ferrater, el darrer trimestre de l’any fem l’exposició de Neus Colet. La mostra coincideix amb el festival de poesia de Sant Cugat, del mes d’octubre, i amb la cloenda de l’Any Gabriel Ferrater que es fa al Teatre Auditori.

“Les presons de’n Gabriel Ferrater”. En aquesta mostra hi podem veure obra de Neus Colet, que treballa sobre paper fet a mà, també per ella mateixa. Colet reflexiona sobre el què deia Ferrater: “no vull fer olor a vell”. El poeta Gabriel Ferrater, atrapat en el seu cos que ja no era jove, decideix deixar aquest món en plena efervescència de creació. Però ell no vol ser oblidat…, i com el recordem?. El recordem amb el llegat que ens deixa. Ens deixa el paper escrit com a suport del seu pensament, de la seva obra, de la seva grafia i dels seus pensaments. En el present treball de Neus Colet, de pura investigació sobre el comportament de la fibra de paper amb les marques d’aigua, hi és present la signatura del poeta, el concepte de desaparèixer o la presència dels dits, com en el seu poema, són el fil conductor de tota l’obra que s’exposa en aquesta mostra d’obres de paper fet a mà.

Exposició singular de Neus Colet, excel·lent gravadora que viu i treballa a la ciutat de Sant Cugat, i amb qui Canals Galeria d’art finalitza tota la programació d’enguany en que s’ha intentat donar a conèixer el poeta més santcugatenc en la seva vessant d’home intel·lectual i integrat en el llavors poble de quinze-mil habitants, com era Sant Cugat als anys seixanta i setanta. Com a galeria compromesa amb el nostre temps, ens hem implicat en aquest Any Gabriel Ferrater tot recordant també la seva etapa com a crític d’art i pintor i la seva relació amb aquell poble camperol, que ja començava una evolució cap al seu canvi com a ciutat i que actualment voreja els cent-mil habitants.

Més Informació

Dates: 1 d’octubre – 31 de desembre, 2022
Lloc: Orient, 24, Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari: dimecres a divendres 17 h-20 h
Telèfon: (+34) 93 675 49 02 (+34) 607 253 998
eMail: infogaleria@canals-art.com
Website: canals-art.com