Exposició

L’essència de la forma, de Palma Alvariño

22 September — 10 November, 2023

La Galeria Matiz de Barcelona presenta la nova exposició d’art de Palma Alvariño, titulada “L’essència de la forma”.

Quan ens submergim en una obra d’art, ja sigui pintura o escultura, ens trobem amb un món de formes i colors que desperten la nostra curiositat. Ens preguntem: Quin significat té? Quin missatge pretén transmetre? A vegades ens obstinem a buscar respostes racionals a aquestes preguntes, però alguns artistes, com Palma Alvariño, ens conviden a viure l’art d’una forma més sensorial i contemplativa.

Les creacions de Palma Alvariño, nascuda a Madrid en 1995, encaixen perfectament en aquesta visió artística. Les seves obres són visualment estimulants i en elles la forma és l’element central. Les formes que ens presenta són irresistibles, seductores i captivadores. Amb les seves obres, l’artista ens regala un moment en el qual l’absència de respostes i la incertesa no són obstacles, sinó invitacions a perdre’s en les seves corbes i delectar-se amb els equilibris gairebé geomètrics que proposa. Palma Alvariño prioritza l’originalitat i la llibertat en el seu procés creatiu.

Explorant l’essència de la forma.

Aquesta exposició consta d’una sèrie de pintures gairebé monocromàtiques amb formes abstractes, que posen en relleu la necessitat de l’artista de revelar la puresa de la forma i concedir autonomia al propi objecte artístic. En altres paraules, aquestes pintures parlen per si mateixes i de si mateixes. No se sotmeten a fredes interpretacions, sinó que subratllen la importància de la pròpia experiència: l’acte de mirar, el gest de la contemplació. Gairebé podríem dir que assistim a un art suspès en el temps i en l’espai, un art concebut amb l’aspiració de perdurar eternament i ser universal. Aquestes obres es guien per la idea que l’art se sent, no s’explica.

Li convidem a submergir-se en “L’essència de la forma” de Palma Alvariño en la Galeria Matiz i a experimentar un viatge únic de contemplació i sensació artística.

Més Informació

Dates: 22 de setembre – 10 de novembre, 2023
Adreça: Sant Pere Mes Alt 48 L-1. 08003 Barcelona
Horari: dilluns: de 16:30 – 20:00 h · dimarts a dissabte: d’11:00-14:00 i 16:30-20:00 h . 
Telèfon: 619127581 / 627224864
eMail: m@matizbcn.com
Adreça web: matizbcn.com