Exposició

Nacho Amor: “Moments de contemplació”. 37 Aniversari Sala Rusiñol

11 May — 13 June, 2023

Nacho Amor desenvolupa la seva primera formació acadèmica a Barcelona. Assisteix a l’Escola EINA durant uns anys, juntament amb la formació a la facultat de Geografia i Història.

El 1979 s’instal·la a Aramengo d’Asti (Itàlia), centrant la seva formació al Laboratori di Restauro Nicola, romanent-hi fins a finals de 1984 i col·laborant en la restauració d’obres exposades a diferents museus i entitats públiques italianes. Treballa en obres exposades a: La Galeria Sabauda, ​​Museu Cívic, Museu Egipci i Palau Reial de la ciutat de Torí. També intervé a les catedrals d’Asti, Vercelli, Chieri i Novara, al recinte Olivetti d’Ivrea, al Palau Llagoste de Casale, a les esglésies de Sant Pere de Porto Venere, de la Santa Creu de Bosco Marengo i en altres museus com el Medieval de la ciutat de Bologna.

El 1985 obre a Barcelona el seu propi estudi col·laborant amb la Generalitat de Catalunya, museus i amb entitats públiques i privades.

Es trasllada a Valldoreix, Sant Cugat del Vallès, el 1994, on resideix i té el seu estudi actualment.

Exposa la seva pintura des de 1996 i aquesta experiència intensa en la restauració d’obres d’art, li permet endinsar-se al món de la matèria i de les textures antigues i modernes, coneixent de primera mà colors i tècniques de diferents èpoques: des de l’antiguitat egípcia fins a la contemporaneïtat d’artistes famosos de tot el món, passant per grans obres mestres del gòtic i renaixement.

El contacte directe amb totes aquestes obres ha format a l’artista una experiència impossible de deslligar amb la seva obra actual. El gust per la superfície i la matèria, juntament amb el contrast i clarobscur, ha anat perfilant un estil intimista i absolutament propi i amb caràcter.

En aquests anys ha exposat a diferents galeries tant nacionals com estrangeres i les seves obres es troben a diferents col·leccions privades a Europa, Amèrica, Àfrica i Orient Mitjà. També es poden veure en algunes entitats com; Palau Solterra-Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí, Girona), Col·lecció Testimoni-Fundació “La Caixa” (Barcelona), Museu del dibuix-Sabiñanigo (Osca), Universitat Internacional de Catalunya-UIC (Barcelona), Fundació Mainel (València), Harvard Business School-Harvard University (Boston USA), EMD- École de Management (Marseille, França).

Tal i com ha escrit la historiadora de l’art i artista Nuri Peró al catàleg de l’exposició: Nacho Amor no fa soroll i arrossega subtilment amb els seu pinzell una superfície per tal que aquesta acabi proclamant i esclatant taques de llum i ombra. És la vorada en sí mateixa. És la trencadissa, la discòrdia, la fallida, l’aspre realitat de l’existència, allò que transforma aquest pensament en clarobscur de la natura. No pinta arbres, ni cels, ni aigües… tan sols obre amb la potència del color blanc de la llum els objectes de la creació.

Més Informació

Dates: 11 de maig al 13 de juny, 2023
Adreça: Santiago Rusiñol, 52, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari: dilluns a divendres 10 h-14 h 17 h-20 h dissabtes 10 h-14 h
Telèfon: (+34) 93 675 47 51
eMail: info@salarusinyol.net
Adreça web: salarusinyol.net