Exposició

Natura Diversa, de Modest Cuixart

27 January — 11 March, 2023

La galeria Anquin’s comença l’any 2023 amb una programació de luxe, l’exposició de l’històric artista de “Dau al Set”, Modest Cuixart.

L’any 2023 la galeria Anquin’s celebrarà el seu 50 aniversari i per aquest motiu ha programat tot un seguit d’exposicions, publicacions i actes que s’inicien el divendres 27 de gener amb la inauguració de l’exposició de l’històric artista Modest Cuixart (1925-2007).

L’exposició Natura diversa, comissariada per la doctora en història de l’art Raquel Medina, està formada per una magnífica selecció d’obres de les millors etapes de Cuixart. En el catàleg que la galeria ha editat en motiu de l’exposició, Raquel Medina ens parla de l’artista:

“Alquimista de la matèria, mestre del color, mag del grafisme que converteix en signe, figura, geometria o cal•ligrafia, Cuixart abordà des del seu territori propi, els enigmes de l’existència, de l’univers. En cap moment ha pretès desvelar-los sinó que solament ens convida a endinsar-nos en un món imaginari, −el de les seves obres− i ens ofereix una experiència que, més enllà de l’estètica, ens impulsa a sondejar noves dimensions de la realitat que ens envolta”.

La seva intensa trajectòria artística es va iniciar l’any 48 quan va fundar “Dau al set” juntament amb Arnau Puig, Brossa, Tharrats, Joan Ponç i Antoni Tàpies. Els anys 50 renova l’informalisme, rep premis tan importants com el de la Biennal de Sao Paulo i obté un gran èxit internacional. Cuixart passa per diverses etapes vitals i artístiques, algunes controvertides per part de la crítica, altres injustament oblidades o gairebé desconegudes.

L’any 2021, Raquel Medina va coordinar una imponent exposició de Cuixart al Museu d’art abstracte de Cuenca, on va presentar el llibre “Cuixart, els anys crucials, 1956-1966″ editat per la fundació Juan March, en el qual la historiadora analitza en profunditat l’obra de l’artista i el situa en el lloc preeminent que li pertany dins les avantguardes dels anys 50-60. La ciutat de Barcelona i els seus Museus tenen un deute pendent amb aquest gran artista, mentrestant la ciutat de Reus podrà gaudir de la seva exposició fins a l’11 de març.

Cuixart va ser un dels artistes més emblemàtics vinculat a la galeria Anquin’s des dels seus inicis, on va exposar l’any 1979 i repetidament els anys 80. Cuixart va participar amb moltes edicions dels Salons de Maig i l’any 1985 en va ser l’homenatjat. La seva darrera exposició individual a la galeria va tenir lloc l’any 2002 en motiu de l’any Gaudí, quan es va fer un catàleg i l’edició de l’aiguafort “Copa Gaudí”.

Raquel Medina serà l’encarregada de presentar l’exposició durant l’acte inaugural el divendres 27 de gener a les 19:30 h i posteriorment el dia 4 de març farà la presentació del seu llibre.

Més Informació:

Dates: 27 de gener – 11 de març, 2023
Adreça: Campoamor, 2 – 43202 Reus
Horari: dimarts a divendres 11 h-13.30 h 17 h-20 h dissabtes 11 h-13.30 h Tardes visites concertades
Telèfon: +34 666 674 996
eMail: info@anquins.com
Adreça web: anquins.com