Fira d'Art

Oluwole Omofemi, Miska Mohmmed & Patrick Tagoe-Turkson at 1-54 New York Art Fair

1—4 May, 2024

Ens complau anunciar que OOA GALLERY participarà en el desè aniversari de la Fira d’Art 1-54 de Nova York, programada per a dur-se a terme de l’1 al 4 de maig en el New Starret-Lehigh Building, situat en el 255 de la 11th Avenue a Chelsea.

Durant l’esdeveniment, OOA GALLERY presentarà amb orgull obres recents de tres artistes distingits: l’artista figuratiu Oluwole Omofemi, l’artista paisatgista Miska Mohmmed i l’artista mediambiental Patrick Tagoe-Turkson.

Oluwole Omofemi
La destresa artística de Omofemi es va fer evident durant els seus anys d’escolaritat, guanyant reconeixement com un dels millors artistes en la Community Grammar School de Ibadán, Nigèria. Encoratjat per mentors com a Topall Fatunmbi, va aprofundir en el seu ofici, especialitzant-se en representacions de la figura humana principalment utilitzant mitjans d’oli i acrílic. La seva dedicació ho va portar a nombroses exposicions, incloses mostres en el Museu Nacional i l’Aliança Francesa en Ibadán, així com en galeries prestigioses a Lagos, el Regne Unit, Espanya, Bèlgica, Itàlia i el Marroc. Graduat amb distinció del Politècnic de Ibadán, Omofemi continua utilitzant el seu art com a mitjà per al comentari social, advocant pels desfavorits i celebrant l’herència africana i la feminitat. Les seves obres, aclamades per nombrosos col·leccionistes i fundacions d’art per la profunditat d’aquests comportaments i la representació d’experiències personals, ressonen tant amb el públic local com internacional, contribuint així al ric tapís de l’artesania africana.

Miska Mohmmed
Miska Mohmmed es destaca com una figura prominent en l’àmbit artístic, la seva destresa creativa arrelada en els pintorescos paisatges de la seva criança sudanesa, al costat del majestuós riu Nil. A través de les seves composicions semiabstractas, Miska entrellaça traçudament elements de terra, aigua, aire i flora, orquestrant un vibrant tapís de colors i línies que recorren graciosament el llenç. El seu art captura l’harmoniosa coexistència entre el dinàmic estil de vida urbà i la serena tranquil·litat de la naturalesa, convidant als espectadors a un paisatge oníric on la realitat es fusiona sense problemes amb la fantasia. Miska Mohmmed, graduada amb una llicenciatura en Belles arts en Pintura de la Facultat de Belles arts i Arts Aplicades de la Universitat de Sudan en 2016, compta amb una extensa història d’exposicions a Sudan, Kenya, Nigèria, Egipte, Dubai, Tunísia, Nova York, el Regne Unit, Espanya, Alemanya i Zanzíbar. Participacions destacades inclouen Art Dubai 2022, Art X Lagos 2021 i 2019, FNB Art Joburg i Investec Capi Town Art Fair 2021, entre altres.

Patrick Tagoe-Turkson
Patrick Tagoe-Turkson és reconegut per la seva experiència en art mediambiental, fotografia i performance. El seu estil artístic distintiu se centra en la transformació de deixalles plàstiques i cautxú descartat en explosions de color captivadores, teixint narratives de memòria, migració, adaptació i recuperació. Com a arxiver ambiental i narrador, reutilitza xancletes de l’Oceà Atlàntic en “Objectes de Valor”, emprant un procés meticulós que equilibra la repetició i la subtil harmonia. L’art de Patrick navega hàbilment per la convergència de l’ordinari i l’exquisit, revelant el poder transformador inherent en la conversió de deixalles en art.
Operant el seu estudi en Takoradi dins de la Regió Occidental de Ghana, posseeix un títol de Mestratge en Belles arts de la prestigiosa Universitat de Ciència i Tecnologia Kwame Nkrumah en Kumasi, Ghana. Amb una prolífica carrera que abasta nombroses exposicions, tant a nivell local com internacional, el treball de Patrick ha adornat galeries i espais a tot el món, incloent-hi França, Bèlgica, Itàlia, Espanya, el Canadà, Alemanya, Corea del Sud, el Japó, la Xina, Mèxic, els Estats Units, el Senegal, Nigèria i Sud-àfrica. La seva artesania adorna les col·leccions d’institucions de renom com el Museu Real de Ontario al Canadà i el Museu d’Art Contemporani Casoria a Itàlia, entre altres col·leccions públiques i privades.

Més Informació

Dates: 1-4 de maig, 2024
Lloc: 1-54 New York: Starrett-Lehigh Building, 255 11th Avenue, New York, 10001
Telèfon: (+34) 618 35 63 51
eMail: sorella@ooagallery.com
Adreça web: www.ooagallery.com