Exposició

Pere Formiguera “Mirades.2”

14 June — 27 July, 2024

La GaLeRia aporta el seu gra de sorra a l’aprofundiment de la trajectòria d’aquest prestigiós fotògraf el nom del qual figura entre els grans de l’art contemporani.

Va ser una figura clau de la generació que els anys 70 va adoptar la fotografia com a mitjà artístic. El seu recorregut es caracteritza per l’experimentació contínua. La innovació que plantejaven alguns dels seus treballs –Fauna secreta (amb J. Fontcuberta), Cronos o les obres sobre la figura– el van dur a exposar en vida en els museus i centres internacionals d’art més importants. Paradoxalment, la seva producció manté encara aspectes desconeguts tot i que, des de la seva mort ha estat motiu de diverses mostres homenatge que van ampliant el coneixement d’una personalitat creativa polièdrica: “Roba estesa” a la Fundació Miró (2013-14), “P. Formiguera, amb data de caducitat” a Salt (2014), l’extens programa de l’Any Formiguera (2014-15) organitzat a Sant Cugat i, actualment, al Museu Nacional de Catalunya amb l’exposició Donació Pere Formiguera. La funció creativa.

La GaLeRia proposa un mostreig de les mirades reflexives de Formiguera al seu entorn, l’existència i l’esdevenir silenciós que tenia l’habilitat de captar per revelar-ne percepcions més fondes. Es tracta d’una selecció que recull obra de la seva trajectòria des dels anys 70 fins el moment de la seva mort prematura, incloent línies de treball poc o gens divulgades com són el paisatge i el bodegó. El conjunt subratlla un corpus d’obra que, des de la seva pluralitat, esquiva ser encasellat sota una sola etiqueta.

Sèries i treballs representats: Roba estesa, Polaroids, Pixies, Portrait de famille, Les Bouches du Rhône, nus, Cronos, Diàlegs amb la pintura, Vegetal, Bodegons, etc.
Pere Formiguera (Barcelona,1952 – Sant Cugat, 2013) va ser fotògraf, estudiós i comissari d’exposicions, promotor de la institucionalització i homologació de la fotografia com a llenguatge artístic, col.leccionista, innovador en la il.lustració de llibres per infants, etc.

LLicenciat en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre del consell assessor del Departament de Fotografia del MNAC. La seva obra és present a les millors col·leccions permanents del planeta: The Museum of Modern Art (New York), Fonds Nationaux d’Art Contémporain (París), Centre de Cultura Contemporània (Barcelona), San Francisco Museum of Art (San Francisco), Polaroid Collection (Cambridge, Massachussets), MACBA (Barcelona), Folkwang Museum (Essen), Maison Européenne de la Photographie (Paris), MNAC (Barcelona), National Gallery of Art (Otawa. Canadà), Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (Sevilla), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), Coleccion de los Encontros da Imagem (Braga), entre altres.

Més Informació

Dates: 14 de juny – 27 de juliol 2024
Adreça: Sant Jordi, 14, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari:
 dimarts a divendres 11 h-13.30 h 17 h-20.30 h dissabte 11 h-14 h 17 h-20.30 h diumenge 11 h-14 h
Telèfon: 
(+34) 93 675 04 98 (+34) 659 11 86 08
eMail: 
info@batlleargimon.com
Adreça web: 
batlleargimon.com