Exposició

Projecte Mauri

28 September — 24 November, 2022

Jesús Mauri, (1956-2018) i és un dels referents de la pintura lleidatana. Format a l’Escola de Belles Arts Sant Jordi, de Barcelona, va ser un dels impulsors de l’Escola de Belles Arts de Lleida La seva creació artística va ser en les disciplines de pintura, dibuix i gravat. La seva obra minimalista es va centrar en la matèria, les textures i les superfícies.

L’any 1981va exposar individualment a la Sala Gòtica, sota el títol “dAlgunes anotacions sobre el pla”. Una altra de les mostres va ser lany 1982 a l’Ereta Taller, Retalls d’espai, formada per 9 obres pictòriques que qüestionaven els llindars del quadre, amb suports especials, bastidors irregulars i pigments propis, que donaven unes textures d’estuc a les seves pintures. Més endavant participà a una mostra col·lectiva a la galeria Cop dUll, i a la Mostra d’Art 82 que es va instal·lar al Col·legi d’Arquitectes.

La Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs presenta l’any 2013 la seva darrera mostra: Dibuixar un punt. Amb aquest projecte pretenia transformar en sensacions pictòriques records i definicions del paisatge, d’un paisatge imaginat o visitat, del qual restaven en la memòria sensacions que es traslladaven al territori de la pintura. La Espai Cavallers Gallery en la exposició “Projecte Mauri” pretén fer un record a la trajectòria artística de l’artista Jesús Mauri. L’any 2008, a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, es va promoure la idea d’anar construint un fons d’art propi de la Facultat amb la finalitat d’apostar per propostes de creació contemporània que, més enllà d’una funció decorativa de l’edifici, se situessin en un espai d’investigació de cada un dels artistes. Per això es va crear una comissió de professorat expert Marisé Astudillo, Josep Ma Canadell i Jesús Mauri, coordinada per la professora Maria-Pau Cornadó, aleshores vicedegana de la Facultat Actualment en forma part la professora Carme Molet. Aquest Fons és va anar consilidant a través de donacions, cessions o adquisicions, apostava per integrar propostes d’art contemporani -pintura, escultura, fotografia, nous Mitjans. majoritàriament d’artistes joves que se situessin en un projecte d’investigació creativa. Aquest Fons d’art anomenat Jesús Mauri , ja que va participar activamente en la selección del Fons , compta en l’actualitat amb 121 peces Per això, per a retre aquetes record a Jesús Maurí s,ha considerat fer una exposisó amb alguns dels artistes seleccionats per aquetes artista per a la UdL mostrant obres actuals realitzades explicitament per a l’exposició o bé obres de la mateixa temàtica de la UdL. Els artistes participants són; Jordi Alfonso Albert Bayona Montse Gomis Mercè Humedas Ferran García Laviña Gregorio Iglesias Jordi Jové García Laviña Joanpere Massana Llorenç Melgosa Josep Minguell Carme Molet Teresa Nogués Jordi V. Pou Anselm Ros Enriqueta Vendrell Maite Villafranca Aquets projecte es fa conjuntament amb l’INstitut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida

L’Espai Cavallers Gallery en l’exposició “Projecte Mauri” pretén fer un record a la trajectòria artística de l’artista Jesús Mauri. L’any 2008, a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, es va promoure la idea d’anar construint un fons d’art propi de la Facultat amb la finalitat d’apostar per propostes de creació contemporània que, més enllà d’una funció decorativa de l’edifici, se situessin en un espai d’investigació de cada un dels artistes. Per això es va crear una comissió de professorat expert Marisé Astudillo, Josep Ma Canadell i Jesús Mauri, coordinada per la professora Maria-Pau Cornadó, aleshores vicedegana de la Facultat Actualment en forma part la professora Carme Molet. Aquest Fons és va anar consilidant a través de donacions, cessions o adquisicions, apostava per integrar propostes d’art contemporani -pintura, escultura, fotografia, nous Mitjans. majoritàriament d’artistes joves que se situessin en un projecte d’investigació creativa. Aquest Fons d’art anomenat Jesús Mauri , ja que va participar activamente en la selección del Fons , compta en l’actualitat amb 121 peces Per això, per a retre aquetes record a Jesús Maurí s,ha considerat fer una exposisó amb alguns dels artistes seleccionats per aquetes artista per a la UdL mostrant obres actuals realitzades explicitament per a l’exposició o bé obres de la mateixa temàtica de la UdL.

Els artistes participants són; Jordi Alfonso, Albert Bayona, Montse Gomis, Mercè Humedas, Ferran García Laviña, Gregorio Iglesias, Jordi Jové, García Laviña, Joanpere Massana, Llorenç Melgosa, Josep Minguell, Carme Molet, Teresa Nogués, Jordi V. Pou, Anselm Ros, Enriqueta Vendrell, Maite Villafranca.

Aquets projecte es fa conjuntament amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida.

Mes Informació

Dates: 28 de setembre – 24 de novembre, 2022
Lloc: Cavallers 31-33 25002 Lleida
Horari: Dimarts-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 629 03 31 50
eMail: galeria@espaicavallers.com
Website: espaicavallers.com