Exposició

Salou-Dream City, d’Adrià Goula

27 May — 30 June, 2023

Dissabte 27 de maig a les 12:30 s’inaugura l’exposició Salou-Dream City del fotògraf i arquitecte Adrià Goula a la Galeria Antoni Pinyol.
La mostra presenta diverses fotografies que mostren el paisatge urbà de Salou des d’una òptica somiadora, que utilitza els noms dels edificis per imaginar altres realitats possibles.
Quan passeges per Salou pots passar de Jamaica a La Habana només canviant de vorera. I sense adonar-te’n creuar de Florida, a Bello Horizonte per anar al Chamonix amb només dos minuts. De sobte et pots trobar entre Maracaibo i Caracas, o rodejar-te de Mallorca, Menorca, Eivissa, Corsega i Sardenya, veient-les totes alhora. Ja fos amb una voluntat d’emular els llocs d’estiueig desitjats o de sentir-se el més a prop possible d’un paradís somiat, molts blocs d’apartaments de Salou i altres pobles de costa com Cambrils o Calafell s’anomenen com altres destinacions turístiques del món: Cancun, California, Antibes, Bahia, Hawai… Entre una negació de la pròpia realitat i la construcció d’un somni, diferents paradisos terrenals se succeeixen en una cartografia inverosímil.
El treball de Goula ha estat motiu d’exposició en diferents galeries a França i Espanya: a París (Salon de Thorigny 2003), a Bordeus (Atélier DARTOIS 2009); i a Barcelona (Kowasa Gallery 2012, COAC, The Architecture Gallery 2014). Finalista del concurs d’AENA 2012, ha estat seleccionat per a participar en “Descobriments” de PhotoEspaña 2012 i en el “Full Contact” del Festival Scan de Tarragona del mateix any. El seu treball “Re-Edificatoria” sobre edificis en rehabilitació va formar part del Pavelló Espanyol de la Bienal de Venecia del 2016, que va ser guardonat amb el Lleó d’Or i va rebre el premi “Bienalba a la Producción Fotográfica en Arquitectura” de la Bienal d’Arquitectura de Buenos Aires 2017. El 2020 va rebre els Lux de Plata i de Bronze a la categoria de Fotografia d’Arquitectura i Interiorisme i ha estat premiat a la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme 2021 a la secció de fotografia. El projecte Monochroms va ser exposat al Arts Santa Mònica en ocasió del ArtPhotoBcn (2020) i ha rebut el premi +Model per la seva participació en el Festival d’arquitectura Model a Barcelona (maig 2022) amb la instal·lació “Càmera Glòries”.

Més Informació:

Dates: 27 de maig – 30 de juny, 2023
Adreça: Carrer del Vidre, 11, 43201  Reus, Tarragona
Horari: dimarts a divendres 17.30 h-20 h dissabtes: 11.00 h-13.30 h
Telèfon: +34 977 34 10 41
eMail: galeria@antonipinyol.com
Adreça web: antonipinyol.com