Exposició

Signatures

1 July — 30 September, 2023

Signatures

De l’1 de juliol al 30 de setembre de 2023 a Canals Galeria d’Art. Obertura, 1 de juliol, a les 18 h.

L’actual mostra és el pas del temps amb un recull de les petites obres d’art que contenen els diferents exemplars del Llibre d’Or de la galeria, des de 1973 fins avui.

Amb els seus 50 anys d’història, estimulant el món de l’art a Sant Cugat i al país, han passat per aquest espai artistes, crítics d’art, músics, poetes, actors, escriptors, polítics, … i tots ells i elles han deixat les seves dedicatòries. Algunes de les més significatives s’exposen per primer cop. És una exposició d’algunes d’aquestes dedicatòries de les persones, que ja formen part de la nostra història.

Hi podem veure el text de la dedicatòria que en el seu dia va fer l’escriptor Paco Candel, que queda reflectit en el catàleg que s’ha elaborat per a l’ocasió. També destacar el retrat de Josep Canals fet pel destacat crític d’art Santos Torruella i els dibuixos de Cuixart, Subirachs, Grau Garriga, Domènech Fita, Amèlia Riera, Sergi Barnils, Conxa Ibáñez, Ràfols-Casamada, entre d’altres.

Canals Galeria d’Art celebra enguany els seus 50 anys amb destacades exposicions, essent una de les galeries mes antigues del territori català. És la primera galeria professional de la ciutat de Sant Cugat –Barcelona-, creada per Josep Canals Gual a l’avinguda de Lluís Companys (aleshores d’Alfonso Sala). Des d’un principi, s’ha dedicat a la promoció de l’art d’avantguarda i a defensar els interessos de la modernitat, des d’aquesta ciutat del sud d’Europa, que llinda amb la capital de Catalunya.

La programació d’aquest espai d’art s’ha centrat tots aquests anys a mostrar artistes del segle XX i XXI, destacant-hi creadors de reconegut prestigi i també joves artistes emergents.

Fins l’any 2020, Canals Galeria d’Art ha organitzat el certamen artístic Biennal d’Art Contemporani Català, que des de l’any 1977 ha estat un estímul per als joves creadors catalans. Al llarg de la seva història, la galeria ha participat en nombroses fires internacionals –Arco Madrid, Lineart Gante (Bèlgica), Interarte València, Art Jonction Niça (França), Art London Londres (G.B.) , entre d’altres.

D’aquell primer espai situat al carrer d’Alfons Sala n.25, la galeria s’ha traslladat a d’altres indrets dins la ciutat com ara el carrer de La Creu 16 i posteriorment, l’any 2017, es trasllada al carrer d’Orient n. 24, en una singular casa de poble de l’any 1940, a poca distància del Reial Monestir de Sant Cugat que està catalogat com a monument nacional dels segles XII i XIII. També cal destacar que durant uns mesos de l’any 2008 obrí un segon espai a la plaça d’Octavià 4.

La galeria, com espai cultural arrelat a la ciutat i al territori, no solament ha programat i exhibit exposicions d’art, també a dut a terme nombroses activitats com presentacions de llibres, concerts de música, recitals de poesia, xerrades, taules rodones…, amb nombroses persones del món cultural que hi han passat i que han deixat les seves dedicatòries.

La programació expositiva de la galeria es pot veure a l’espai físic i també a la xarxa.

Més Informació

Dates: 1 de juliol – 30 de setembre, 2023
Lloc: Orient, 24, Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari: dimecres a divendres 17 h-20 h
Telèfon: (+34) 93 675 49 02 (+34) 607 253 998
eMail: infogaleria@canals-art.com
Website: canals-art.com