Exposició

Teresa Llorach: El Reus de Domènech i Montaner. Aquarel·les

20 April — 4 May, 2024

Les obres de dibuix i d’aquarel·la de Teresa Llorach que es presenten a la Galeria Antoni Pinyol van ser executades amb la finalitat d’il·lustrar el llibre Lluís Domènech i Montaner a Reus. Tres mirades, del qual també són autores Lena Paüls i Carme Puyol i que fou editat per la Cambra de la Propietat Urbana de Reus en ocasió de l’Any Domènech i Montaner (2023).

A l’hora d’abordar les obres que l’arquitecte modernista va projectar a Reus, Teresa Llorach va fer una reflexió particular per a cada construcció per tal d’oferir-nos un treball creatiu on la bellesa dels edificis queda copsada amb mestria i sensibilitat extrema.

I ho va fer amb obres que ens donen perspectives generals, però també interiors i detalls meravellosos que la seva mirada intensa ha portat sobre el paper amb expressió i llenguatge propis. I quan posa imatges als relats de Lena Paüls, l’artista imagina l’escena en el temps històric en què succeeix i la plasma en l’espai que li és més inspirador de cada edifici.

Teresa Llorach té una rica trajectòria en el món de la il·lustració i sempre amb la disciplina de l’aquarel·la. Graduada en arts aplicades, ha fet cartells de difusió d’actes socials i culturals. Premi de Pintura Museu del Vermut. Premi Cartell Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura. Finalista Premi de Pintura Ceferí Olivé (Fundació Privada Reddis).

Participa en el grup de dibuix Urban Sketchers. Ha fet il·lustracions en el llibre digital El Vestit Negre, en el recull Contes de Vilaencanteri (Reusenques de Lletres) i és autora de dibuixos i aquarel·les dels llibres Dibuixant Reus i Roseta, i dels contes infantils El jardí de les escales, L’estrella i els reis Mags i Vull dormir amb tu.

Més Informació:

Dates: 20 d’abril – 4 de maig, 2024
Adreça: Carrer del Vidre, 11, 43201  Reus, Tarragona
Horari: dimarts a divendres 17.30 h-20 h dissabtes: 11.00 h-13.30 h
Telèfon: +34 977 34 10 41
eMail: galeria@antonipinyol.com
Adreça web: antonipinyol.com