Exposició

Toni Cassany “El paisatge com a estat d’ànim”

7 March — 2 April, 2024

El Toni Cassany veu la pintura com una forma de comunicar el món interior. Del paisatge, ell en busca la sensació que transmet. No vol limitar-se a mostrar la realitat tal com és, sinó agafar-ne l’emoció que ens vol transmetre. Rere aquest objectiu, ben assolit, hi ha moltes hores de feina, il·lusió i perseverança.

Els paisatges de l’Empordà són els protagonistes de la majoria dels seus quadres. Els conegué molts anys enrere, quan per circumstàncies professionals es desplaçava diàriament a la comarca. Molts llocs li causaren una gran atracció: els aiguamolls, la badia de Roses, les cases de Cadaqués, el massís del Montgrí, Llafranc… i Calella de Palafrugell. També la plana i les muntanyes, els sembrats i les collites, els colors i les llums, l’aire i les olors… i, és clar, la indòmita i regeneradora tramuntana.

L’estil propi de l’obra de Toni Cassany es defineix, de manera molt clara, en un aspecte concret i precís: el tractament de la llum. L’impacte de color pot ser molt espectacular, però ell no busca tant l’espectacle visual com l’emoció transmesa. I aquesta emoció augmenta quan s’aconsegueix el contrast entre les ombres i la llum. En aquesta qüestió també ha volgut trobar el seu territori i la seva pròpia personalitat pictòrica. Al mateix temps també pretén arribar a una resolució més realista, concreta i precisa del primer terme. Aquí és on ell s’arrisca més i on assoleix el millor de la seva tècnica.

Es troba molt còmode en la composició, en la distribució de volums. Excel·leix en això, la qual cosa li permet de fer que la mirada que acarona els seus quadres vagi dirigida cap allà on pretén. Moltes vegades la fa vagar cap a l’infinit, caminant acompanyada per la forma dels núvols, dels camps, dels arbres… fins a perdre’s en un punt imprecís, on es troben cel i terra. La profunditat, mai millor dit, és això. I és que Cassany cerca l’infinit, en la pintura i en l’ànima.

Més Informació

Dates: Del 7 de març al 2 de d’abril, 2024
Adreça: Santiago Rusiñol, 52, 08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Horari: dilluns a divendres 10 h-14 h 17 h-20 h dissabtes 10 h-14 h
Telèfon: (+34) 93 675 47 51
eMail: info@salarusinyol.net
Adreça web: salarusinyol.net