Exposició

Biografia d’una cadira per Oiko design office

7 October 2021 — 14 January 2022

Exposició a la galeria de disseny Il·lacions d’una col·lecció de 27 cadires construïdes amb plàstic reciclat i convertides en peces úniques. Subhasta en línia dels objectes a la plataforma Catawiki.

Un motlle anònim trobat en una fàbrica és el punt d’inflexió d’aquest projecte. Qui som?, d’on venim? El material i el procés industrial defineixen aquest objecte.

Des d’Oiko expressen el plàstic reciclat com a material amb un significat propi, amb un llenguatge que entra en l’àmbit domèstic i el seu codi estètic. Després de finalitzar una investigació sobre les propietats dels residus i els processos industrials, estableixen un procediment humanitzat que connecta a dissenyador i operari de la peça, ens evoca a l’Arts and Crafts de William Morris.

Si el plàstic és el material industrial i sintètic per antonomàsia, amb la replicabilitat i la no diferència com a origen, el disseny pot desacoblar la idea d’homogeneïtzació. La matèria amb les seves propietats, el procés industrial amb els seus condicionants i la persona amb la seva voluntat, governen el procés i s’expressen de manera creativa, de manera emocional, de manera física.

Més Informació

Dates: 7 d’octubre, 2021 – 14 gener, 2022
Adreça: La Rambla 13O, principal 08002 Barcelona
Horari: només cita prèvia.
Telèfon: (+34) 669 918 023
eMail: info@illiacions.com
Adreça web: illiacions.com