Exposició

Contrastes

12 January — 25 February, 2024

CONTRASTOS, exposició de Matiz Gallery que presenta a l’artista Jordi Artigas, buscant proporcionar una visió profunda del fascinant món de la seva exploració artística.
Visió de l’Artista:
En la seva cerca d’equilibri, Jordi Artigas presenta una sèrie paradoxalment harmònica i disruptiva. Cada llenç es converteix en una plataforma per a contrastos intencionals, un diàleg entre l’ordre i l’espontaneïtat. El mitjà triat per l’artista és una mescla de cafè, cua i aigua en llenços que presenten espais persistents en blanc o un fons de lli natural.
El meticulós procés d’Artigas implica solcs intencionats i la dansa impredictible de l’aigua i el cafè, donant com a resultat fons únics. Després de dies d’assecat, l’artista observa acuradament cada peça abans d’introduir el color. La composició, sovint equilibrada amb dos o tres colors, ocasionalment s’aventura en els contrastants regnes de textures terroses del cafè i tons vibrants i fluorescents, creant un espectre cromàtic matisat.
Per a pertorbar l’equilibri serè, Artigas utilitza traços audaços, principalment en negre, trencant els volums definits i infonent a les obres un llenguatge enigmàtic però compartit. Símbols distintius i esquitxades de color de diferents grandàries són els tocs finals, introduint una capa addicional de complexitat.
Filosofia Artística:
Artigues expressa que la seva obra, en essència, no busca transmetre un missatge específic ni troba inspiració en algú en particular. Més aviat, prospera en la interacció entre l’equilibri i el desordre, entre tonalitats mats i colors fluorescents, entre la calma i el caos que coexisteixen. L’artista convida a l’espectador a trobar la seva pròpia interpretació, fomentant una exploració que transcendeixi les nocions predefinides.
L’essència de CONTRASTOS radica en la dualitat inherent a les creacions d’Artigas: un equilibri orquestrat pertorbat per l’espontaneïtat i intuïció, una dansa visual entre l’ordre i el caos.
Evolució de l’Artista:
L’evolució artística de Jordi Artigas es desenvolupa com a resultat de la seva cerca constant de nous pigments naturals i terrosos. La seva sèrie actual de cridaners abstractes es caracteritza per una paleta diversa que inclou cafè, tints, pigments acrílics, oli i més. Aquesta amalgama de materials confereix a la seva obra una qualitat potent i gairebé escultòrica.
En aquesta fase del seu viatge creatiu, les pintures d’Artigas són una manifestació de pensaments conceptuals i expressionistes, on les pinzellades salvatges s’entremesclen amb textures intencionades, símbols i solcs. Malgrat la mescla eclèctica d’elements, les seves obres emanen una serenitat i equilibri inesperats.
El cos de treball recent d’Artigas exhibeix clares reminiscències de lluminàries artístiques com Tàpies, Pollock, Rothko i altres mestres de l’informalisme i l’expressionisme abstracte. La seva exposició internacional, a través de la seva participació en reconegudes fires d’art, ha portat les seves obres a col·leccions privades a tot el món.
En Conclusió:
CONTRASTOS promet un viatge immersiu a la ment de Jordi Artigas, on l’equilibri es troba amb la disruptiva i cada traç narra una història d’evolució artística. L’exposició convida als espectadors a abraçar la complexitat, apreciar el desordre harmoniós i descobrir significat en la interacció de contrastos.

Més Informació

Dates: 12 de gener – 25 de febrer, 2024
Adreça: Sant Pere Mes Alt 48 L-1. 08003 Barcelona
Horari: dilluns: de 16:30 – 20:00 h · dimarts a dissabte: d’11:00-14:00 i 16:30-20:00 h . 
Telèfon: 619127581 / 627224864
eMail: m@matizbcn.com
Adreça web: matizbcn.com