Exposició

Del blanc al negre

20 January — 29 February, 2024

De la fecunda creació de Josep Nosàs, la Galeria Antoni Pinyol, presenta una sèrie de peces que s’exposen per primera vegada al públic i que representen un univers ben diferenciat de la resta d’obres de l’artista.

Es tracta d’unes obres que Josep Nosàs va treballar entre els anys 1983 i 1987 a la seva masia de la Selva del Camp, a tocar del terme de Reus, quan la seva vida estava enfocada a la creació artística.

Tot i els diferents abecedaris que hi trobem, el nexe que els uneix és l’ús de la tinta xinesa i altres materials que el porten pels camins del negre sobre el paper blanc que esdevé paleta cromàtica. Un trajecte on també transita per una matisada i subtil gamma de grisos. Josep Nosàs experimenta de forma creativa amb aquestes matèries i treballa amb diverses tècniques pròpies. Sobre una base de dibuix, incorpora altres fórmules i eines que donen com a resultat obres que ens parlen amb el llenguatge de l’equilibri i de l’harmonia.

És el concepte abstracte de la forma i de la línia que li permeten remarcar la gestualitat i el treball rigorós en l’execució. Hi percebem el gest ple d’espontaneïtat en unes obres i la precisió reflexiva en d’altres, i ambdues fruit del coneixement de l’ofici i de les possibilitats dels materials.

Les seves creacions ens comuniquen silenci, calma i quietud en alguns casos i, en contrast, en algunes altres hi trobem energia, dinamisme i vitalitat. I totes són la finestra oberta al seu món interior, a les seves sensacions i somnis més íntims. L’artista se sentia lliure treballant al seu estudi, allunyat de qualsevol isme, moda o tendència, sempre va seguir el seu camí creatiu obert, honest i personal.

Cal mirar aquestes obres de Josep Nosàs amb els ulls purs, sense prejudicis i, de manera personal i intransferible, experimentar la sensació que transmeten i deixar volar lliure la imaginació. Sols així podrem percebre el lirisme i la veritat intrínseca de cada obra.

Més Informació:

Dates: 20 de gener – 29 de febrer, 2024
Adreça: Carrer del Vidre, 11, 43201  Reus, Tarragona
Horari: dimarts a divendres 17.30 h-20 h dissabtes: 11.00 h-13.30 h
Telèfon: +34 977 34 10 41
eMail: galeria@antonipinyol.com
Adreça web: antonipinyol.com