Exposició

Harmony of Humanity – Okoye Emeka

20 January — 25 February, 2024

Okoye Emeka, un distingit artista nigerià nascut el 1997, va iniciar el viatge artístic durant els seus anys formatius, trobant consol en el dibuix i la creació de caricatures enmig de les lluites acadèmiques. La seva profunda connexió amb l’art es va desenvolupar a la Universitat d’Uyo, donant forma als fonaments de la seva expressió artística.

Actualment representat per la GALERIA OOA a Sitges, Barcelona, ​​i la Galeria Mitochondria a Houston, Texas, Okoye Emeka es va destacar com un dels artistes emergents més destacats el 2023. Els seus èxits inclouen la participació a l’exposició del Thurgood Marshall College Fund juntament amb artistes de renom, assenyalant la seva notable evolució artística des de l’exploració de bodegons i paisatges fins a inspiracions transformadores de mestres com ara Rembrandt, John Singer Sargent i Anders Zorn.

El magistral domini de l’expressió humana per part d’Okoye és evident en els retrats presentats per la GALERIA OOA a partir del 2024. El seu enfocament immersiu, arrelat en converses profundes amb models, va més enllà de la destresa tècnica, buscant desvetllar l’essència íntima i la vida interior dels seus subjectes. Aquests retrats, que capturen predominantment subjectes joves i de mitjana edat, simbolitzen l’energia inesgotable, l’ambició i els somnis inherents a la joventut, alhora que exploren temes d’alliberament del passat i d’acceptació del present. Les pintures d’Okoye transcendeixen la mera representació, advocant per l’enfortiment de la intel·ligència emocional i l’empatia, i aprofundeixen la identitat negra, la història de Nigèria i les narratives africanes més àmplies, ressonant temes de colonialisme i immigració. La seva obra reflecteix una fusió d’emocions universals i una connexió profunda amb l’herència africana, convertint Okoye Emeka en una veu distintiva a l’escena artística contemporània.

Més Informació

Dates: 20 de gener – 25 de febrer, 2024
Lloc: Carrer Nou 1, 08870 Sitges, Barcelona
Horari: Dilluns-Divendres 11h-14h 18h-20:30h Dissabte 11h-14h 18h-21h Diumenge 11h-14h 17h-20:30h
Telèfon: (+34) 618 35 63 51
eMail: sorella@ooagallery.com
Adreça web: www.ooagallery.com