Exposició

Horitzons i Espais comuns

14 June — 13 July, 2024

El gran desenvolupament humà de les darreres dècades ha perjudicat la vida del planeta, condicionant el clima, amenaçant la supervivència d’un gran nombre d’espècies i alterant l’entorn i la percepció que en tenim. I malgrat aquesta aparent victòria de l’ésser humà sobre el medi ambient, podem estar segurs que la humanitat s’extingirà algun dia, però també que la natura sobreviurà i tornarà a ocupar el lloc que li hem pres.

Partint d’aquesta realitat preocupant, aquesta exposició replanteja paisatges quotidians des de dues perspectives diferents: Espais comuns ens mostra l’eterna confrontació entre l’ésser humà i l’entorn, mentre que Horitzons s’atura en el moviment d’una naturalesa difusa, que sembla desdibuixar-se cada dia més davant dels nostres ulls.

El resultat és una col·lecció fotogràfica on allò natural es confon amb allò artificiós, amb imatges que exploren la percepció visual i reinterpreten allò quotidià, encoratjant-nos a reflexionar sobre el pas del temps i les marques que deixa l’ésser humà al medi ambient. Unes empremtes que, com un passat recent, s’evidencien a l’obra de David del Val mentre que als paisatges de Carles Figuerola es desenfoquen per alertar-nos d’un futur inquietant, fràgil i incert.

Joaquín Arias.

Més Informació

Dates: 14 de juny – 13 de juliol 2024
Lloc: Cavallers 31-33 25002 Lleida
Horari: Dimarts-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 629 03 31 50
eMail: galeria@espaicavallers.com
Website: espaicavallers.com