Exposició

La Imagen Arde

15 April — 28 May, 2021

Imaginart presenta La imagen Arde, una exposició de l’artista plàstic Álvaro Oyarzún (Santiago de Chile, 1960). Álvaro Oyarzún va presentar per primer cop La Imagen Arde. De lo esencial en el amor l’any 1985 a la Galería Arte Actual. Les obres exposades, figuratives i amb un marcat to eròtic, van ser durament criticades per alguns visitants que les qualificaren de pornogràfiques i ofenses a la moral. Com a consqüència, algunes peces foren retirades i la mostra es tancà en menys de vint-i-quatre hores.

El muntatge d’Imaginart recrea parcialment el format original de La Imagen Arde amb l’objectiu de recordar els successos que sacsejaren Xile durant la dictadura, i les dificultats dels artistes visuals en aquella època.

Les pintures d’Oyarzún transmeten la rebel·lió juvenil pròpia de qui trobà en el cos i el desig un espai de llibertat, però també un motor per a la revolució. Les obres que formen part de La Imagen Arde manifesten l’ambivalència del cos i de la sexualitat, mostrant-los com una via d’evasió d’un context asfixiant i opressor. I és que les vexacions sexuals són eines recurrents de les estructures de poder que practiquen la tortura. I és a través d’aquest marc que Álvaro Oyarzún desplega una particular sàtira política i crítica sense eufemismes de la dictadura de Pinochet.

Més informació

Dates: 15 d’abril – 28 de maig 2021
Adreça: avinguda Diagonal, 432, 08037 Barcelona
Horari: dilluns a divendres 10 h-14 h 16 h-20 h
Telèfon: (+34) 93 241 22 40
eMail: info@imaginart-gallery.com
Web: imaginart-gallery.com