Exposició

Small is Smart

4 February — 19 March, 2023

IMPORTA LA MIDA EN L’ART?

“Quan es visiten museus i galeries, es pot gaudir d’obres d’art de qualsevol grandària. Els espais estan dissenyats per a les obres, i si les escultures són de gran format o monumentals, poden instal·lar-se simplement a l’exterior, la qual cosa permet als visitants contemplar les peces des de tots els angles possibles. Però, proporcionen les grans obres d’art més sensació, una experiència més profunda, que les obres més petites? En altres paraules, importa realment la mida en l’art? A l’exposició d’OOA “Small is Smart” queda demostrat que les peces de mida més petita poden transmetre la mateixa emoció si no més, el nivell d’exigència és més gran. En oposició a la cultura del “més gran és millor” del món de l’art contemporani actual, alguns artistes han optat per tenir en compte l’economia i s’han centrat no sols a crear obres més petites, sinó a fomentar la idea que la humanitat pot funcionar meravellosament a menor escala, impactant emocionalment en el món sense tant d’impacte físic. Les obres a petita escala confonen i desorienten a l’espectador, obligant-lo a centrar-se en el que està veient i creant un discurs intern”.

BRUCE CLARKE / DEPREDACIÓ HUMANA. Malgrat el tret d’empatia, o fins i tot simpatia pel seu semblant, l’Home, homo homini lupus és també un dels únics éssers vius que caça a la seva pròpia espècie, molt més allà de les seves meres necessitats de supervivència. En efecte, la depredació humana és simultàniament financera, sexual, mediambiental. També pot ser depredació social o ecològica; en resum, la depredació està a tot arreu!

FRANKLIN MBUNGU / KIN BY NIGHT. Francklin Mbungu s’inspira tant en la vida quotidiana com en la mitologia que impregna l’experiència de tots els congolesos, inclosa la sirena, que és un dels seus temes recurrents. El seu món és oníric i extravagant. Molt marcat per l’estètica dels anys setanta, a l’artista li agrada representar a músics de carrer, ballarins en acció o preparant-se per a sortir de festa.

BOB-NOSA / ART REIVINDICATIU. L’art de Bob-Nosa fa comentaris socials i polítics com una forma d’art protesta que parla en nom dels oprimits, l’art que colpeja contra el mal lideratge, l’art que condemna la inhumanitat i la violència en la nostra societat. Un grup de manifestants estan disposats a alçar la veu, a defensar allò en què creuen, sense por del sistema i arriscant-se a perdre la vida per a manifestar-se a favor dels drets humans.

LARRY OTOO / UN RAIG DE SOL. Els petits retrats de dones que acompanyen a les seves obres més grans són aparentment només un fragment, el millor triat, de les seves obres més ambicioses. La paleta continua sent la mateixa, la intenció també, i l’aïllament i la solitud del tema no li resten força ni encant. Aquests acolorits retrats són com a descendents d’altres pintures un raig de sol que ens alleuja, escalfa i vigoritza.

DAVID THUKU / JOC SOCIAL. El seient és el que se sent, literal i figuradament, donant una posició, situant-nos. Ocupem un seient, l’abandonem, li ho deixem a uns altres que lluiten per quedar-se; el joc social és particularment polític i ho és per complet en aquest joc de cadires! A això s’afegeix el motiu dels daus, objecte del joc, sens dubte, però també subtil referència a l’atzar i a totes les seves injustícies.

EMEKA UDEMBA / BELLESA INTERIOR. El realisme és secundari en les obres de Udemba. El seu treball és més de recerca; es tracta més del qüestionament de la identitat. Està creant una situació psicològica, en la qual els fragments es col·loquen conscientment, sobretot al voltant de boques i orelles, com si estigués exclamant que es diuen i senten moltes coses diàriament, però que cal discernir el que té sentit.

Més Informació

Dates: 4 de febrer – 19 de març, 2023
Lloc: Carrer Nou 1, 08870 Sitges, Barcelona
Horari: Dilluns-Divendres 11h-14h 18h-20:30h Dissabte 11h-14h 18h-21h Diumenge 11h-14h 17h-20:30h
Telèfon: (+34) 618 35 63 51
eMail: sorella@ooagallery.com
Adreça web: www.ooagallery.com