Exposició

“Teatre” de Miguel Peña

15 November — 30 December, 2023

Tanquem 2023 amb una exposició d’un dels nostres artistes contemporanis, Miguel Peña, que porta més de 30 anys vinculat a la nostra galeria i el treball de la qual no ha deixat d’evolucionar en tot aquest temps.
Amb els anys, la pintura ha anat a poc a poc desapareixent de la seva obra i el collage, que en un principi era una anècdota que només apareixia ocasionalment en el seu treball en forma de trossos de tela o paper incorporats a la pintura, s’ha convertit en el seu principal vehicle d’expressió. Aquest collage manté l’aire inquietant que tenia la seva pintura, així com un cert aire metafísic, però han irromput amb força ressons de l’expressionisme i el surrealisme que adapta de manera personal amb una profunda dosi d’ironia.
En l’actualitat, l’obra de Miguel Peña parteix d’un escenari comú en la qual juga amb el collage presentant tot tipus d’escenaris. En el cas de “Teatre” ha optat per dos espais: un té com a origen la revista “Theatre arts”, sobre el teatre americà dels anys 40, que va trobar a Buenos Aires i que en el seu va estudiar de Menorca va ser utilitzada, sense el seu consentiment, per a apuntalar unes bigues: amb les restes va començar aquesta sèrie. L’altra font d’inspiració per a aquesta mostra va ser un petit quadre d’un aficionat que representa un bosquet i que ell, imagina habitat per personatges que esperen la mirada de l’espectador perquè la interacció els faci cobrar vida.

Més Informació

Dates: 15 de novembre – 30 de desembre,  2023
Adreça: Consell de Cent, 349, 08007 Barcelona
Horari: dilluns a divendres 10.30 h-14 h 16.30 h-20 h
Telèfon: (+34) 93 215 45 92
eMail: saladalmau@saladalmau.com
Adreça web: saladalmau.com