Exposició

Transferir imatges. Horitzons 2050

24 October — 25 November, 2023

L’obra gràfica és un concepte ric que presenta un ventall de tècniques desenvolupades al llarg dels segles. Aquestes tècniques, que varien des de les tradicionals com la xilografia fins a les contemporànies com la impressió digital, parteixen d’una premissa comuna: la transferència de la visió de l’artista a través d’una forma, que pot ser una planxa metàl·lica, de fusta, pedra o un corró, sobre un suport, generalment de paper o tela. La singularitat de l’obra, en aquest procés, es preserva mitjançant la destrucció del motlle, garantint així la seva unicitat dins d’una col·lecció. A més, molts dels artistes intervenen després en l’obra transferida, esborrant i jugant així amb els límits entre categories.

Les diferents tècniques gràfiques, com el gravat, la litografia i la serigrafia, constitueixen un arsenal instrumental de gran complexitat per a l’artista gravador. Aquest repertori instrumental, gràcies a la seva capacitat combinatòria, habilita un vast terreny d’exploració artística. Amb l’adveniment de la fotografia i l’evolució dels processos fotomecànics, com la fotolitografia i el fotogravat, s’ha ampliat encara més l’àmbit creatiu. En l’actualitat, a aquestes tècniques clàssiques s’afegeix l’ús de la tecnologia digital i la impressió, que obre noves dimensions a la creació.

Cada mitjà de creació requereix una actitud específica i una forma de pensament única. L’obra gràfica, amb les seves característiques processuals, permet una gran experimentació, la qual ha servit com a font d’inspiració per altres àmbits de les arts, com la pintura i l’escultura.

Així doncs, l’exposició compta amb obra gràfica realitzada amb tècniques ben diverses, pertanyent als següents artistes:

Sònia Alins, Frederic Amat, Eduard Arranz Bravo, Lita Cabellut, Eduardo Chillida, Josep Guinovart, Marta Fàbregas, Lídia Masllorens, Fèlix Moncassy, Lucio Muñoz, Perico Pastor, Jaume Pla, Albert Ràfols-Casamada, Josep Maria Riera i Aragó, Philip Stanton, Antoni Tàpies, Antoni P. Vidal

Més Informació

Dates: 24 d’octubre – 25 de novembre, 2023
Lloc: Cavallers 31-33 25002 Lleida
Horari: Dimarts-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 629 03 31 50
eMail: galeria@espaicavallers.com
Website: espaicavallers.com