Exposició

Treure’s les ulleres de rosa

7 March — 8 April, 2023

Treure’s les ulleres de rosa.

El dolç beuratge de l’amor romàntic, anem prenent-lo glop a glop des de la infantesa, i se’ns presenta en diverses formes.

És subtil la manera en què aquest missatge s’insereix en l’imaginari col·lectiu. Els grans clàssics del cinema i de la cultura en general, ens ofereixen un repertori ampli d’històries d’amor basades en la desigualtat.
Ens presenten personatges masculins plens de personalitat i en contrapartida les aparicions femenines són escasses i més preocupades en captar el seu desig que en desenvolupar el seu propi.
Alhora a les dones se’ns educa per a ser servicials, bones nenes, alçar poc la veu i en el fet d’ocupar poc espai públic. També els nostres cossos són objecte d’indicacions des de la sortida del ventre matern, donant així a entendre la poca voluntat en decidir sobre nosaltres mateixes. Creant així el brou ideal perquè s’assenyali a qui rep l’agressió en comptes de l’agressor, donant així a entendre que hi ha quelcom erroni en la manera d’actuar de qui ha sigut agredida.

Potser és agosarat culpar a aquest tipus d’amor com a causa exclusiva de la violència envers les dones, no obstant si podem afirmar la utilitat que hi han trobat alguns prínceps blaus en aprofitar la confiança per exercir abús o violència després d’encaixar el peu en la sabata de vidre.

Treure’s les ulleres rosa és un gest metafòric de mirar la realitat sense disfresses. Fa referència a la necessitat de canviar el discurs social per millorar la detecció, prevenció i acompanyament en casos d’abús.

La lluita incansable dels moviments feministes i de les mateixes víctimes, han contribuït a fer visible l’invisible, davant d’una societat encara mancada d’eines efectives per realitzar l’aixopluc adequat.

També hem vist com l’art i la cultura han exercit un paper fonamental en donar veu a les dones, una veu clara i nítida lluny dels sensacionalismes, aportant al col·lectiu informació valuosa per millorar aquesta situació.

Les diferents artistes ens ofereixen un diàleg per mitjà de les seves obres, ajudant a trobar aquesta nova visió, plena de valentia i generositat.

Més Informació

Dates: 7 de març – 8 d’abril, 2023
Lloc: Cavallers 31-33 25002 Lleida
Horari: Dimarts-Divendres 10h-14h 16h-20h
Telèfon: (+34) 629 03 31 50
eMail: galeria@espaicavallers.com
Website: espaicavallers.com